NAJ GASILKA

Ni reči, ki ji pri gasilstvu ne bi bila všeč

Mateja Kramar se je domačemu PGD Iška Loka pridružila leta 2010. Gasilci so razen tet in njene mame tudi drugi člani njene družine.
Fotografija: Mateja Kramar je ena od 18 gasilk v PGD Iška Loka. FOTO: Osebni Arhiv
Odpri galerijo
Mateja Kramar je ena od 18 gasilk v PGD Iška Loka. FOTO: Osebni Arhiv

IG – Mateja Kramar, ena od 12 finalistk za naj gasilko, je odrasla v gasilski družini, saj so razen tet in njene mame vsi družinski člani prostovoljni gasilci. In ne le to, velika večina vasi, Mateja prihaja iz Iške Loke, je včlanjena v lokalno prostovoljno gasilsko društvo. V vasi biva okrog 250 duš, PGD Iška Loka pa šteje 150 članov, čeprav je predstavnic nežnejšega spola med njimi zgolj 18.
Nedavno je opravila tečaj za bolničarko, najraje pa dela z mladimi. FOTO: Osebni Arhiv
Nedavno je opravila tečaj za bolničarko, najraje pa dela z mladimi. FOTO: Osebni Arhiv

Društvu se je pridružila leta 2010, ko je štela 17 let. Že tri leta pozneje je nadobudna gasilka, ki jo kolegi pohvalijo kot vedno pripravljeno pomagati, postala članica upravnega in nadzornega odbora, v društvu pa je zelo aktivna tudi sicer. Nedavno je opravila tečaj za bolničarko, najraje pa dela z mladimi. Dolga leta je bila predstavnica mladine, ki se je udeležila vseh občinskih tekmovanj, sodelovali so tudi na regijskih in državnih. Mateja je ekipe pionirjev kar trikrat popeljala na državno tekmovanje, pred leti so na Golteh zasedli drugo mesto in postali državni podprvaki v orientaciji. Ima tudi to srečo, da ji v kakšni hudi ali tragični intervenciji še ni bilo treba posredovati. Pred štirimi leti so prostovoljni gasilci iz Iške Loke pomagali občanom, ko so jih prizadele poplave, sicer pa je na njihovem območju k sreči zelo mirno, pove Mateja, ki gasilstvo obožuje. Na prvem mestu zaradi dobrega občutka, da lahko nekomu pomaga, seveda pa tudi zaradi družbe, rada dela z mladimi in se udeležuje tekmovanj. Skratka, ni reči, ki ji pri gasilstvu ne bi bila všeč. 

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije