MOČNI NALIVI IN VETER

Neurje pustošilo po državi: odkrivalo strehe in zalivalo kleti

Začelo je se popoldne.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo

Napovedi vremenoslovcev se uresničujejo. Iz Sežane in Postojne poročajo o poplavah, o močnem vetru pa iz Kopra in Izole. V Popetrah je voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Prav tako je voda po obilnem deževju grozila, da bo porušila podporni zid v Butarih. Še pred prihodom intervencijskih služb se je stanje umirilo in vode ni bilo treba preusmeriti. Na Plavjah je voda sprala gramoz z delovišča na tamkajšnji cesti. Na Vanganelski cesti so gasilci črpali vodo.

image_alt
Meteorologi izdali opozorilo: preverite, kje bo najhujše


V Gorišnici je močan veter odkril streho objekta. Posredovali so PGD Gorišnica z 11 gasilci, ti pa so prekrili okrog 70 kvadratnih metrov ostrešja na stanovanjskem objektu.

Ob 15.43 je na Vegovi v Šmarju pri Jelšah strela udarila v gospodarsko poslopje. Posredovali so gasilci PGD Šmarje pri Jelšah, pregledali objekt in ugotovili, da je prišlo do manjše poškodbe strehe in do izpada elektrike.

image_alt
Prihaja zima? Nekatere dele Slovenije že pobelil sneg (FOTO)


A pozor, nevarnosti še ni konec. Ponoči se bo veter okrepil, doseže lahko celo hitrost 100 do 120 km/h. V takšnih razmerah veter lomi veje in lahko podira posamezna drevesa, odkriva strehe. Možne so prekinitve v oskrbi z električno energijo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije