BES NARAVE

Pozor, v prihodnjih urah pričakujemo po vsej Sloveniji močne nalive (VIDEO)

Verjetnost je tudi pojavljanja toče.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Voranc Vogel

Krajevne plohe in nevihte so že začele nastajati tako na skrajnem jugu kot tudi na skrajnem severu države. V prihodnjih urah pričakujemo, da se bodo nevihte z nalivi pojavljale nad večjim delom Slovenije, poroča Arso.

Nevarnost trenutnega pojavljanja toče se je razširila skoraj povsod po državi.

Verjetnost trenutnega pojavljanja toče FOTO: Arso
Verjetnost trenutnega pojavljanja toče FOTO: Arso

Pred dobro uro je bila nevarnost trenutnega pojavljanja toče le na Bovškem, Gorenjskem, Goriškem, v Ljubljani z okolico in na Notranjskem.

Verjetnost trenutnega pojavljanja toče okoli pol devete ure zvečer. FOTO: Arso
Verjetnost trenutnega pojavljanja toče okoli pol devete ure zvečer. FOTO: Arso

Ob jutranjih močnejših padavinah so ponovno narasli vodotoki. Agencija za okolje (Arso) poroča, da bodo popoldne in v noči na sredo ob intenzivnih in dolgotrajnejših nevihtah z nalivi v večjem delu države verjetna razlivanja hudourniških vodotokov in manjših rek. Pri tem bo poplavljala tudi padavinska in zaledna voda.

Na twitterju so zapisali še, da bodo zaradi velike predhodne vodnatosti najmočneje narasli hudourniški vodotoki in manjše reke v severni, severovzhodni in tudi osrednji Sloveniji. Na teh območjih so možne hudourniške poplave.

image_alt
Gledate radarsko sliko? To je vse, kar morate vedeti, da jo boste razumeli

Na Koroškem je hitro narasla Suhodolica s pritoki. Naraščanje se bo kmalu prehodno umirilo, vendar se iznad osrednje Slovenije že pomika nov pas padavin!

Reka Dravinja je močno narasla na Zreškem Pohorju pri elektrarni Hren. Močno deževje je marsikje povzročilo hudourniške poplave.

V zgornjem toku je hitro narasla tudi reka Gradaščica, za katero so napovedali razlivanja na običajnih poplavnih območjih. Arso še poroča, da se bo njen pritok ustalil za kratek čas, ob nevihti pa bo Gradaščica še narasla.

Več o današnjem vremenskem dogajanju preberite v članku Neurje z močnim vetrom zajelo Slovenijo: podrlo je električno napeljavo, odkrilo strehe, nekatere stavbe so huje poškodovane (FOTO).

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije