ZARADI PROTIIZRAELSKIH PROTESTOV

Napad je zelo verjeten: Slovenija oceno ogroženosti zaradi terorizma dvignila

Pristojni organi sicer nimajo podatkov o teroristični grožnji naši državi, morebitnih incidentov pa ne morejo izključiti.
Fotografija: Komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb se je seznanila z oceno varnostne ogroženosti ob morebitnih protiizraelskih protestih. FOTO: Amr Abdallah Dalsh Reuters
Odpri galerijo
Komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb se je seznanila z oceno varnostne ogroženosti ob morebitnih protiizraelskih protestih. FOTO: Amr Abdallah Dalsh Reuters

Komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb se je seznanila z oceno varnostne ogroženosti ob morebitnih protiizraelskih protestih v Republiki Sloveniji ter z aktivnostmi nadzorovanih služb v zvezi s tem. 

Kot smo že poročali, je jutri ob 17. uri napovedan shod v podporo Palestini na ljubljanskem Trgu republike.

image_alt
V koaliciji s komentarji skopi, Janša pa: »Tudi največji skeptiki so spoznali, da je vrag vzel šalo«

Slovenija oceno ogroženosti zaradi terorizma dvignila

Seje so se udeležili direktor Slovenske obveščevalno-varnostne agencije, generalni direktor Policije ter pomočnik direktorja Uprave kriminalistične policije.

Slovenija je tako oceno ogroženosti zaradi terorizma dvignila na srednjo stopnjo. Na petstopenjski lestvici so oceno ogroženosti  dvignili z nizke (zelene) na srednjo (rumeno) stopnjo. Napad je zelo verjeten oziroma pričakovan. 

Pristojni organi tako ocenjujejo, da je začasni dvig stopnje teroristične ogroženosti potreben zaradi trenutnih zaostrenih varnostnih razmer v Evropi in na Bližnjem vzhodu ter številnih pozivov terorističnih organizacij k izvajanju terorističnih in nasilnih dejanj v zahodnih državah.

Pristojni organi pa sicer nimajo podatkov o teroristični grožnji Republiki Sloveniji, morebitnih incidentov pa ne morejo izključiti.

Že pred tem je stopnjo teroristične ogroženosti na drugo najvišjo zvišala tudi Avstrija

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije