NEMARNO

Namesto mucke prispel zamrznjeni pes

Družini Starič-Ivičič je poginila dragocena muca.
Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

ČRNOMELJ – V sredo, 16. maja, se je 37-letna Nastja Starič, priznana črnomaljska vizažistka, iz službe vrnila domov. Vse je bilo na svojem mestu: dveletna muca Nova pasme maine coon je hranila svoje tri mladičke, dva siva in enega oranžnega, stare komaj 14 dni. Nova je bila igriva kot venomer; v dveh letih ni bila bolna, nobenih težav ni imela, niti potem ne, ko je povrgla prve mladičke. Tudi ko je Nastja okoli dveh tistega dne odhajala po hčerko v vrtec, je bila Nova živahna.
ni podpisa
ni podpisa

Ko pa se je lastnica s hčerko samo pol ure pozneje vrnila domov, je prej na pogled popolnoma zdrava muca ležala mrtva v lastnem urinu in iztrebkih.
»Šok, žalost in obup so bili nepopisni,« pripoveduje Nastjin partner, 29-letni Ivo Ivičič iz Črnomlja, ki ima trgovino za živali. »Nova je bila enakopravna članica družine, na naši postelji je spala, njena nenadna smrt nas je izjemno prizadela.« Njeni trije samčki so ostali sirote.

Nova gre na sekcijo

Nastja in Ivo sta morala uskladiti mnenje okoli sekcije poginule družinske ljubljenke. »Nisem hotela, da mojo Novo patologi režejo,« je s strtim glasom razložila Nastja.
ni podpisa
ni podpisa

Ivo je dodal: »Ker sem želel, da se zaradi mladičkov in njihovih bodočih skrbnikov, za katere smo že imeli dogovorjen dom, eden naj bi šel v Rim, dva bi ostala v Sloveniji, ugotovi, ali je šlo za gensko napako ali morda za srčno kap, sva se potem vseeno odločila za obdukcijo, to se nama je zdelo edino odgovorno do vseh.«
ni podpisa
ni podpisa

Od srede popoldne do izročitve veterinarju so muco zaradi potreb sekcije hladili doma, v ustrezni hladilni torbi, zamrzniti se kadavra zaradi sekcije ne sme, to so vedeli.

»Več v tiskani izdaji. Dobite jo v bližnji trafiki, v aplikaciji na pametnih telefonih in tablicah ali pa jo naročite v e-trafiki«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije