KAKŠNO VREME NAS ČAKA

Najprej nas bo udarila huda vročina, sledi ji konkretna ohladitev

V enem delu države napovedujejo 37 stopinj Celzija, v drugem pa kar deset stopinj manj.
Fotografija: Vročinski val FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Vročinski val FOTO: Getty Images/istockphoto

»Večji del Evrope bo tudi v prihodnjih dneh pod vplivom obsežnega anticiklona. Temperature bodo za drugo polovico avgusta zelo visoke, najvišje dnevne lahko dosežejo med 35 in 40 stopinj Celzija. Tudi v Sloveniji temperatura lahko preseže 36 stopinj Celzija,« na družabnem omrežju X opozarjajo vremenoslovci.

Sodeč po desetdnevni napovedi bo najbolj vroče v sredo, ko za jugozahodni del države napovedujejo kar 37 stopinj Celzija. Kar deset stopinj manj bo v sredo v severozahodni Sloveniji, na jugovzhodnem delu in v osrednjem delu države napovedujejo največ 32 stopinj, za severovzhod pa 30.

Desetdnevna napoved razkriva, da bo vročinski val dosegel vrhunec v sredo. Do konca tedna bo vroče, v začetku prihodnjega tedna pa se nam obeta konkretna ohladitev. Napoved razkriva, da bodo temperature padle za 10 stopinj v severozahodni regiji, na 22 se bodo spustile v severovzhodni, v osrednjem delu in na jugovzhodu države napovedujejo 22 stopinj Celzija. Najtopleje bo v jugozahodnem delu države, kjer jih bodo izmerili 26.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije