NPU

Na Darsu hišne preiskave, tudi Snežič potrdil obisk štirih kriminalistov

Vsebine preiskave ne morejo komentirati, saj je v pristojnosti komuniciranja preiskovalnih organov.
Fotografija: FOTO: Foto: Dejan Javornik
Odpri galerijo
FOTO: Foto: Dejan Javornik

Kriminalisti NPU danes izvajajo hišne preiskave na Darsu, oglasili naj bi se tudi pri nekdanjem predsedniku uprave Darsa Valentinu Hajdinjaku in Roku Snežiču, poroča spletni portal 24ur.com. Preiskava prihaja pol leta po medijskem razkritju več sumov nepravilnosti – od favoriziranja pri javnih razpisih do podkupovanja in kartelnega dogovarjanja.

Kot so danes v sporočilu za javnost navedli na Darsu, pri preiskavi aktivno sodelujejo. Nacionalnemu preiskovalnemu uradu (NPU) bodo skladno z odredbo sodišča izročili vso zahtevano dokumentacijo. »Dars bo tudi naprej, če bo treba, polno sodeloval z vsemi pristojnimi organi,« so napovedali za STA. Vsebine preiskave ne morejo komentirati, saj je v pristojnosti komuniciranja preiskovalnih organov, so še zapisali.

STA pojasnila policije še čaka.

FOTO: Foto: Dejan Javornik
FOTO: Foto: Dejan Javornik

Spletni portal 24ur.com navaja, da naj bi kriminalisti zjutraj na domačem naslovu obiskali tudi nekdanjega predsednika uprave Darsa Hajdinjaka, Snežiča in druge akterje pri poslih, povezanih z avtovleko tovornih vozil.

POP TV je oktobra objavil pričevanje neimenovanega žvižgača, ki je trdil, da je podkupil Snežiča in si tako zagotovil posel z Darsom. Komercialna televizija je objavila celo posnetek, na katerem Snežič prejema 5000 evrov, skupno naj bi od žvižgača prejel za 90.000 evrov podkupnin. Denar naj bi Snežič zbiral tudi za stranko SDS.

image_alt
Prvi mož Darsa po razkritjih o korupciji odstopil

Hajdinjak in Snežič sta tedaj vse očitke zavrnila, prav tako so nepravilnosti zanikali v SDS. Hajdinjak je sicer novembra odstopil s čela Darsa, pri tem pa zagotovil, da je družbo vodil odgovorno in zakonito. Kot je dejal, so mu lani večkrat namignili, da bi bilo dobro, da bi se umaknil. »Ker tega nisem storil, je prišlo do medijskega konstrukta,« je poudaril.

POP TV je istočasno razkril tudi sum kartelnega dogovarjanja pri poslu avtovleke. Na Darsu naj bi poskrbeli, da so si posel razdelili izbrani avtovlekarji. Kot so opozorili pravniki, je šlo za sum kartelnega dogovarjanja z Darsovim blagoslovom.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije