DRAŽJE GORIVO

Minister Počivalšek po izraziti podražitvi goriva: Vsak mora nositi odgovornost za to, kar ima

»Preverili bomo vse, kar se dogaja na trgu, in po potrebi ukrepali,« zagotavlja minister Zdravko Počivalšek.
Fotografija: Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek. FOTO: Leon Vidic, Delo

Napovedi avtoprevoznikov, da bodo v luči rekordnih cen goriva podražili storitve, aktualni minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek ni želel komentirati. »Dejstvo pa je, da avtoprevozniki nimajo teh cen, ampak imajo posebne pogodbe s trgovci, pri katerih se oskrbujejo. Vsak mora nositi odgovornost za to, kar ima,« je dejal.

»Cene goriva smo omejili zaradi nestabilnosti na trgu,« je ob robu podpisa pisma o nameri za vzpostavitev gospodarskega logističnega središča Feniks v Posavju povedal Počivalšek. Razmere so se od tedaj stabilizirale tako v smislu količin kot tudi cen. »Preverili bomo vse, kar se dogaja na trgu, in po potrebi ukrepali,« je zagotovil.

Komentiral je tudi torkovo izjavo najverjetnejšega mandatarja Roberta Goloba, da trg v Sloveniji ne deluje in da je čas za pametno regulacijo. Kot je izpostavil, imamo v Sloveniji tri ponudnike, nimamo duopolnega sistema, predvsem pa je po njegovih besedah treba pogledati analizo prodaje posameznih vrst goriva, ne samo števila trgovcev.

Gospodarski minister je dodal, da je bila Slovenija edina država v Evropi, ki je imela regulirane cene. »V preteklem obdobju smo sprostili marže, to, kar se dogaja zdaj na cenovnem področju, pa se dogaja zaradi rasti cene osnovne surovine, ki predstavlja med 40 in 50 odstotki cene goriva,« je pojasnil.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije