SPROŠČANJE UKREPOV

Minister Gantar odgovarja na očitke: Namen je preprečiti delo na črno

V nekaterih regijah bo življenje do 23. decembra nekoliko bolj sproščeno.
Fotografija: Tomaž Gantar. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Tomaž Gantar. FOTO: Uroš Hočevar

Janez Janša je v nedeljo zvečer sporočil novico, da se je vlada odločila, da do 23. decembra začasno sprosti nekatere ukrepe. V statističnih regijah Osrednja Slovenija, Goriška, Obalno-kraška in Gorenjska se v omejenem obsegu odpirajo trgovine z obleko, obutvijo, s športno opremo ter avtosaloni ...  V teh regijah se za uporabnike aplikacije #ostanizdrav do vključno 23. 12. 2020 (in če vmes v njih ne bo poslabšanja epidemiološke situacije) odpravlja omejitev gibanja na občino. Deloval bo javni promet, odprli pa se bodo tudi frizerski saloni.

Na twitterju se je pojavil očitek, da je minister Tomaž Gantar »še teden nazaj zaustavljal nenujno industrijo, danes je oznanil odprtje pedikerskih salonov in avtopralnic«.



Na to se je kmalu odzval minister, ki pojasnjuje, da so pri tej odločitvi poslušali stroko. »Takšno je bilo mnenje stroke, gre za en teden pod strogimi pogoji, namen je preprečiti delo na črno, ki je bolj nevarno za širjenje virusa. Industrija ima med prazniki kolektivne dopuste, sem pa še vedno na stališču, da bi morali nenujne gospodarske dejavnosti zaustaviti že prej,« je zapisal.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije