RAZBURILA JAVNOST

Likovičeva šokirala po napadu na sodnico: »Dobila je to, kar si je zaslužila«

Nekdanja ravnateljica vztraja pri svojem prepričanju.
Fotografija: Angelca Likovič. FOTO: Voranc Vogel, Delo
Odpri galerijo
Angelca Likovič. FOTO: Voranc Vogel, Delo

LJUBLJANA – Te dni po Sloveniji odmeva napad na sodnico Danielo Ružič, ki jo je po zadnjih ugotovitvah policistov brutalno pretepel prav partner. Po neuradnih informacijah naj bi se sodnica v zgodnjih jutranjih urah vračala od ljubimca.

Po zgodbi, ki je pretresla Slovenijo, pa je javnost šokirala še izjava Angelce Likovič, ki je pod enim izmed člankov na to temo zapisala: »Dobila je to, kar si je zaslužila.« Pri tem je naletela na buren odziv komentatorjev na facebooku, ki ji očitajo dvoličnost: da po eni strani strogo zagovarja človeške moralne vrednote, po drugi strani pa na tak način podpira oziroma upravičuje nasilje.

Komentar Likovičeve. FOTO:Spletna stran revije Reporter, zaslonski posnetek
Komentar Likovičeve. FOTO:Spletna stran revije Reporter, zaslonski posnetek

Likovičevo, ki se trenutno mudi v Savudriji, smo vprašali, zakaj je mnenja, da si je sodnica takšno nasilje zaslužila. »V partnerskih in zakonskih odnosih je glavna vrednota zvestoba in zaupanje. Če želijo skakati čez plot, pa naj se prej dogovorijo, da ne bo prišlo do nezaželenih posledic. Ljudje mnogo premalo razmišljajo o posledicah skakanja čez plot. Če je bila v tem primeru vzrok tej tragediji sodnica, se vprašam, zakaj bo najverjetneje kaznovan samo storilec,« je odgovorila.

»Kaj pa nasilje nad moškimi?«

Kot še pravi Likovičeva, z vso resnostjo zavrača vsako nasilje in trdi, da je takšno početje povsem skregano z njenimi vrednotami. Po drugi strani pa opozarja na to, da vedno obravnavamo nasilje nad ženskami. »Kaj pa nasilje nad moškimi?«

Nekdanja ravnateljica očitno zapisanih besed ne obžaluje. »Ta primer naj bo v poduk vsem tistim, ki razmišljajo o užitkih skakanja čez plot, saj se lahko to konča s hudimi in tragičnimi posledicami.«

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije