NADALJEVANJE DRAME

Babica Lidija, ki naj bi zalezovala župnika, nastopila v erotičnem filmu

Objavljeno 02. avgust 2019 07.05 | Posodobljeno 02. avgust 2019 08.04 | Piše: Oste Bakal

Sagi o domnevni ljubezni med duhovnikom in vernico ni konca. Dr. Peter Štumpf verjame in zaupa župniku Goranu Kuharju.

Lidija pred dnevi z dokaznim gradivom zoper župnika
MURSKA SOBOTA – Zgodba o domnevni ljubezenski avanturi med 38-letnim župnikom Goranom Kuharjem in 30 let starejšo Lidijo Turk Klemenčič iz Murske Sobote dobiva vedno večje razsežnosti. Po sporočilu v Župnijskem listu, ko je župnik obvestil vernike in javnost o domnevnem zalezovanju in nadlegovanju, ter burnem odzivu Lidije Turk Klemenčič se je s podporo župniku še enkrat odzval murskosoboški škof dr. Peter Štumpf. Po njegovem mnenju lahko resnico razodenemo le tako, da vsa natolcevanja in grda obrekovanja gospe Lidije pustimo ob strani, saj se je razkrila sama, župnik Goran Kuhar pa ni za noben medij povedal, za katero žensko gre.

Župniku je nastavljala darila, pisala pisma, ga poskušala doklicati, krožila z avtom okoli cerkve in župnišča.

image
Lidija Turk je leta 1971 nastopila v erotičnem filmu Boštjana Hladnika Maškarada.
Škof Štumpf nam je zaupal, da Lidija ni hodila v cerkev do pogreba nekoga od njenih bližnjih. Tam je opazila župnika Kuharja. »Tedaj je začela prihajati v cerkev, župniku nastavljala darila, pisala pisma, ga poskušala doklicati z različnih številk, krožila z avtom v okolici cerkve in župnišča itd. G. župnik jo je od prvega trenutka zavračal, njeno vsiljevanje, ki traja že nekaj let in se stopnjuje, pa je zanj velika obremenitev. Sam sem moral župnika Gorana kar nekajkrat v zadnjem trenutku zamenjati pri maševanju v stolnici zaradi prisotnosti te zalezovalke, ki je prišla v cerkev v prepričanju, da bo maševal župnik. Prav tako sem se osebno prepričal, da ga z avtom zalezuje, kam se bo odpeljal iz župnišča.

Glede na vse, kar se dogaja, ne moremo reči drugače, kot da je ženska neprištevna in da nima stika z realnostjo. G. župnik ji nikoli ni napisal nobenega pisma. To je le del njene fantazije. Naj jih pokaže, če jih ima, če jih pa že kaže, jih je napisala sama ali kdo od njenih zaveznikov, zagotovo pa ne g. župnik. Tako je tudi vse, kar govori o župnikovih sodelavcih oziroma sodelavkah, stvar njene bolne fantazije. Vse to si izmišljuje iz bolestnega ljubosumja. Govori, da ima zvezo z g. župnikom, kar v resnici ni nikoli obstajalo niti za trenutek,« je prepričan Peter Štumpf.

image
Župniku Goranu Lidija menda ne da miru, odkar ga je opazila na pogrebu. FOTO: Facebook
Škof je izjavil, da je bila kaplja čez rob, ko je začela groziti nekaterim ženskam, ki se z župnikom pogovarjajo ali sodelujejo v župniji, in jih spravljati v nevarnost. »Ne čutijo se več varne na cesti, ena je bila že deležna fizičnega napada z njene strani. Stojim za g. župnikom Goranom Kuharjem in župnijskimi sodelavkami, da svoj poklic živijo zvesto in neoporečno. Prosim tudi vas, da s svojim poročanjem in s svojimi prispevki pomagate k razodevanju resnice in k temu, da se konča mučna zgodba dolgotrajnega psihičnega nasilja, ki se je začelo preobračati tudi v fizično,« je izjavo za Slovenske novice sklenil murskosoboški škof dr. Peter Štumpf. 

Vpletla se je tudi policija
Čeprav so nam še v sredo po pogovoru z Lidijo Turk Klemenčič na policijski upravi v Murski Soboti zagotovili, da ni bilo prijave v zadevi Kuhar – Turk Klemenčič in da v zvezi s tem policisti in kriminalisti ne ukrepajo, nam je Lidija povedala, da je obiskala kriminalista SKP PU Murska Sobota, ki naj bi mu izročila dokazno gradivo zoper župnika. Nekoliko pozneje pa nam je vodja OKC PU Murska Sobota Dejan Bagari sporočil, da je policija »iz medijev izvedela za domnevne kršitve in nato prejela tudi uradno prijavo. Po zbranih obvestilih sta bila kršiteljici zaradi kršitve javnega reda in miru izdana plačilna naloga. Policisti zbirajo tudi obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja groženj po 135. členu KZ-1.«
Deli s prijatelji