O NOTRANJI DEMOKRACIJI

Kresalova z vsemi topovi nad Janšo: »Ma ne ta predsednik SDS. On sistematično odganja vse ...«

Bivša predsednica Liberalne demokracije Slovenije in bivša ministrica za notranje zadeve komentirala dogajanje v največji opozicijski stranki.
Fotografija: Katarina Kresal. Foto: Marko Feist 
Odpri galerijo
Katarina Kresal. Foto: Marko Feist 

Poslanec SDS Anže Logar verjame, da njegovo parlamentarno delo ne bo okrnjeno, potem ko je poslanska skupina zoper njega in njegova kolega Evo Irgl in Dejana Kaloha sprejela nekaj ukrepov, ker niso podpisali izjave o zvestobi stranki do konca mandata.

image_alt
Potem ko je Kaloh razkril, zakaj ni podpisal razvpite izjave, šefica Janševih poslancev zelo jasna

»Kot poslanec lahko sodelujem na vseh sejah odborov in to nameravam početi tudi naprej,« je dejal. Odnos stranke ga za zdaj ne moti, saj pravi, da je to pravica, ki jo ima vodstvo poslanske skupine, zato v tem ne vidi, da bi kakorkoli ovirali njegovo delo poslanca in tudi ne namerava spremeniti načina svojega delovanja.

Ko Kresalova spregovori o Janši ...

O zadnjem dogajanju v največji opozicijski stranki v luči ravnanja s tremi poslanci, ki niso podpisali izjave o zvestobi, je v oddaji Marcel na TV Slovenija spregovorila bivša političarka Katarina Kresal.

image_alt
Napetosti v stranki SDS: z Janšo se ne strinjajo kar trije poslanci

Meni, da bi si drugačen predsednik politične stranke vzgajal naslednike. »Ma ne ta predsednik SDS. On sistematično odganja vse potencialne naslednike

»Dokler gospod Logar hodi okrog z glavo na svojem vratu, pomeni, da je to vsaj z malim soglasjem Janeza Janše.« FOTO: S. N.
»Dokler gospod Logar hodi okrog z glavo na svojem vratu, pomeni, da je to vsaj z malim soglasjem Janeza Janše.« FOTO: S. N.

Je pa mnenja, da ne Logar, Irglova, ne Kaloh ne odhajajo iz SDS, saj so to ljudje, ki so zrasli s stranko, so njeni nosilni konji. So prežeti z ideologijo stranke, meni. In še: »Dokler gospod Logar hodi okrog z glavo na svojem vratu, pomeni, da je to vsaj z malim soglasjem Janeza Janše.«

Ker takoj, ko se pojavi kdo, ki bi lahko zavzel prvo mesto, so sankcije … je še dodala Katarina Kresal. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije