NA BLEDU

Krema je brezplačna

V teh dneh so že odprli Grajsko kopališče na Bledu, ki vsako poletje privabi številne obiskovalce, tudi zaradi tega, ker se ponaša z modro zastavo.
Fotografija: Grajsko kopališče Foto: Jošt Gantar
Odpri galerijo
Grajsko kopališče Foto: Jošt Gantar

Do 30. junija je blejsko kopališče odprto od 9. do 19. ure, od 1. julija do 5. avgusta od 9. do 20. ure, od 6. avgusta do 15. septembra pa spet od 9. do 19. ure. Ob dežju je zaprto, prav tako si upravljavci zaradi vremenskih razmer pridržujejo pravico do spremembe obratovalnega časa.
Ponašajo se z modro zastavo. Foto: Primož Hieng
Ponašajo se z modro zastavo. Foto: Primož Hieng

Temperatura vode je zdaj približno 20 stopinj Celzija, ob lepem in sončnem vremenu pa se bo spet ogrela do 25 stopinj Celzija.
Letošnja novost je naravna sončna krema, izdelana na veganski osnovi. Tako na Bledu z majhnimi koraki tam, kjer le lahko, zmanjšujejo vpliv kopalcev na jezero. Krema s faktorjem nad 25 bo na voljo brezplačno za vse obiskovalce, kar je za naš ozon več kot dovolj. Krema ne vsebuje umetnih olj in nanodelcev.
Urejenost na vsakem koraku Foto: Facebook
Urejenost na vsakem koraku Foto: Facebook

Naravno kopališče na sončnem bregu Blejskega jezera, ki je v lanski akciji Naj kopališče 2018 v kategoriji naravnih kopališč osvojilo drugo mesto, je v zavetju mogočne grajske skale. Na 260 metrih skrbno urejenega brega je na voljo vse, kar potrebujete za nepozaben poletni dan: dva tobogana, skakalna deska, splavi na jezeru, ograjeni bazeni globine 50, 120 in 180 cm, gugalnica, igrala in peskovnik za otroke, kajaki, masaža, namizni tenis, družabne igre, ležalniki, senčniki in bogata gostinska ponudba.

Pričakujejo vas urejene kabine, garderobne omarice, toaletni prostori in več zunanjih prh ter urejen dostop v vodo za starejše in invalide. Mednarodni okoljski znak modra zastava dokazuje, da pri upravljanju kopališča spoštujejo zahtevna mednarodna merila do okolja prijaznega poslovanja, varnosti, čistoče in ustrezne kakovosti vode.


Modra zastava bo tudi v poletni sezoni 2019 plapolala v Grajskem kopališču. Predstavniki družbe Infrastruktura Bled so jo prejeli na slavnostni podelitvi v Portorožu. Celodnevna vstopnina znaša 9 evrov za odrasle, za dijake in študent 8 evrov in 6 evrov za otroke do 14. leta. Za kopanje po 15. uri bodo odrasli plačali 7 evrov, študenti in dijaki 6 evrov, otroci pa 4. Plačljiva je tudi uporaba vodnih igral, prav tako je treba plačati najem kabine, omarice, ležalnika ali senčnika.


V Grajskem kopališču si lahko izposodite tudi kajak in z njim odveslate po jezerski gladini, morda celo do otoka, najem pa stane 8 evrov za eno ali 12 evrov za dve osebi. Vsaka dodatna ura stane 6 za eno oziroma 8 evrov za dve osebi. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije