PRIPRAVITE DENARNICE

Končno! Znan je dan, ko bo Ikea v Ljubljani odprla vrata

Najprej spletna trgovina, nato še odprtje fizične trgovine.
Fotografija: Ikea. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Ikea. FOTO: Jože Suhadolnik

Pa smo dočakali ta dan, ko bo priljubljena veriga trgovin s pohištvom Ikea tudi v Ljubljani odprla poslovalnico. Kot so sporočili, se bo to zgodilo 25. februarja. Vendar pa se bo to zgodilo le, če bodo to dopuščale epidemiološke razmere. A ne glede na to bo na ta dan začela delovati spletna trgovina.

»IKEA z veseljem sporoča, da bo 25. februarja odprla svojo spletno trgovino v Sloveniji in na spletni strani ikea.si sprejela prve kupce. Hkrati tudi sporoča, da se bo še isti dan odprla tudi fizična trgovina v Ljubljani, če bodo to dovoljevali epidemiološki ukrepi. Še pred tem bo IKEA 9. februarja na spletnem naslovu ikea.si lansirala maloprodajno spletno mesto, kjer si bodo obiskovalci že lahko ogledali več kot 9500 izdelkov za opremo doma, s 25. februarjem pa jih bo mogoče tudi kupiti. Skupaj s spletno trgovino bo švedski trgovec 25. februarja v Mariboru odprl tudi prevzemno mesto. Tam bodo kupci lahko po spletu naročeno blago prevzeli po znižanih cenah dostave,« so zapisali.
 

Tudi dostava na dom


Kot so nam na naše poizvedovanje pojasnili v podjetju, bo Maribor dodatno prevzemno mesto, poleg Ljubljane. »Maribor je drugo največje mesto v Sloveniji in vse od prvega dne želimo biti še bolj dostopni našim strankam v tem delu države. Vsekakor pa po začetku našega poslovanja puščamo odprta vrata za nove možne lokacije za naše prevzeme točke,« so sporočili in tudi potrdili, da bo od prvega dne odprtja spletne trgovine možna tudi dostava na vsak dom. »To je primarni namen naše prevzemne točke v Mariboru - zbiranje blaga, kupljenega po spletu po znižanih cenah dostave. Na ta način želimo biti bolj dostopni našim strankam v tem delu Slovenije.«
 

Zamuda zaradi šparanja


Kot smo že poročali, bi Ikea v Sloveniji svoja vrata morala odpreti že lani jeseni, a je odprtje iz meseca v mesec prestavljala. Uradno zaradi skrbi zaradi koronavirusa, neuradno pa smo izvedeli, da zato, da jim ne bi bilo treba plačevati slovenskih delavcev v času zaprte fizične trgovine zaradi covida.

V Ikei so se odzvali, da te navedbe ne držijo in pojasnili, da so v tem času še potekala dela, ki še vedno niso v celoti zaključena. Zlasti pa jim je epidemija prekrižala načrte pri izvajanju treningov zaposlenih, ki jih v tem času izvajajo na daljavo.

Naval na zaposlitev v Ikei je bil sicer ogromen: za 350 delovnih mest se je 'steplo' preko 7000 iskalcev zaposlitve.

V Slovenskih novicah smo že lani septembra pravilno napovedali, da bo Ikea svoje duri odprla v prvih mesecih leta 2021, najverjetneje marca. Zmotili smo se torej le za en teden.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije