Ker v vasi ni hidrantov, se bojijo vsakega ognja

Krajani Gorenjega Gradišča na občino Šentjernej poslali zahtevo s podpisi.
Fotografija: Pred štirimi leti in pol je v vasi zgorel kozolec.
Odpri galerijo
Pred štirimi leti in pol je v vasi zgorel kozolec.

ŠENTJERNEJ – »Že dvajset let prosimo, da bi v vasi dobili nadzemne hidrante, a se ni nič spremenilo, spomladi letos pa smo po vasi zbrali podpise in jih poslali na občino. Za požarno varnost gre, za našo varnost, torej. Bliža se namreč sušno obdobje, ko je večja požarna ogroženost in v vasi nas je prav strah ognja. Tu namreč sploh nimamo nadzemnega hidranta,« je problem prebivalcev Gorenjega Gradišča pri Šentjerneju strnil Karol Žužek in spomnil na požar pred štirimi leti in pol.

»Pred leti je gorelo pri nas v vasi in je gospodarsko poslopje zgorelo prav zato, ker ni bilo v bližini nobenega hidranta. Ker prihaja poletje in bo suša v potoku Pendirjevka, se vaščani sprašujemo in bojimo, kaj se bo zgodilo, če bo v kakšno poslopje na primer udarila strela. Kako bomo gasili, če nimamo niti najmanjše možnosti za to?« je zaskrbljen sogovornik, ki lahko le nemočno ugotavlja, da se, ko s prošnjo krajanov trka na vrata uradnikov, vrti v začaranem krogu, odgovorni le prelagajo krivdo drug na drugega, čeprav bi lahko problem rešili z majhnim finančnim vložkom.

Velika tabla, majhen potok. A nanj se v sušnih mesecih ne morejo zanašati.
Velika tabla, majhen potok. A nanj se v sušnih mesecih ne morejo zanašati.
 

»Več v tiskani izdaji. Dobite jo v bližnji trafiki, v aplikaciji na pametnih telefonih in tablicah ali pa jo naročite v e-trafiki«

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije