SPORNA STAVBA

Katičeva si je že ogledala stavbo na Litijski, državno odvetništvo gre v novo cenitev stavbe

Za odgovore glede Litijske je še prezgodaj, poudarja nova ministrica za pravosodje.
Fotografija: Andreja Katič in Dominika Švarc Pipan FOTO: Jože Suhadolnik/delo
Odpri galerijo
Andreja Katič in Dominika Švarc Pipan FOTO: Jože Suhadolnik/delo

Na državnem odvetništvu nadaljujejo z zbiranjem informacij glede spornega nakupa stavbe na Litijski cesti. Potem ko je bila sredi februarja opravljena nova izmera velikosti stavbe, so se zdaj odločili še za novo cenitev njene vrednosti.

V nedeljo si je stavbo na Litijski cesti ogledala nova ministrica za pravosodje 

Kakšna bo usoda stavbe na Litijski cesti v Ljubljani, zaradi nakupa katere je odstopila prejšnja ministrica Dominika Švarc Pipan, na ministrstvu za pravosodje še ne vedo, se pa je nova ministrica Andreja Katič že lotila pregleda nepremičnin pod okriljem ministrstva.

»V petek smo s sodelavci začeli pregled stanja nepremičnin, vključno s stavbo na Litijski, ki sem si jo včeraj tudi sama ogledala,« so danes na ministrstvu navedli besede nove ministrice za pravosodje.

Za odgovore glede Litijske je še prezgodaj, tudi poudarja Katičeva. »Tudi Komisijo za preprečevanje korupcije, ki se prav tako ukvarja s tem poslom, smo morali zaprositi za podaljšanje roka, da sploh najdemo dodatne listine, ki jih zahteva. Zato bi bilo zelo neodgovorno od mene, če bi sprejela odločitev glede nadaljnje usode stavbe na Litijski, preden se sploh uspem natančno seznaniti z dejstvi glede omenjenega posla,« so njene besede zapisali na ministrstvu.

image_alt
Med osumljenimi zlorabe položaja ni Švarc Pipanove in Šoltesa: 13 osumljenih in 3,4 milijona evrov premoženjske koristi

V današnjem zapisu na Facebooku je sicer Švarc Pipanova zapisala, da je dvema zaposlenima izrekla pisno opozorilo pred odpovedjo, saj da je že dokumentacija razkrila očitne in hude kršitve delovnih obveznosti. Za svojo naslednico je imela pripravljeno kopijo celotnega spisa zadeve Litijska, vključno s poročilom, ki ga je pred tem predala tudi predsedniku vlade, a je dokumentacijo ob nedavnih hišnih preiskavah zasegel Nacionalni preiskovalni urad. Tako ji je informacije ob primopredaji predala zgolj ustno.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije