BLOKADA

Katičeva pri iskanju državnih sekretark dobila rdečo luč z vrha

Predsednik vlade je ministrici v ponedeljek sporočil, da nobena od kandidatk za mesto državnih sekretark ne uživa njegove podpore.
Fotografija: Andreja Katič. FOTO: Jože Suhadolnik/delo
Odpri galerijo
Andreja Katič. FOTO: Jože Suhadolnik/delo

Nova ministrica za pravosodje Andreja Katič je od premierja Roberta Goloba dobila rdečo luč za imenovanje državnih sekretark na ministrstvu po njeni izbiri. Sama sicer tega ne vidi kot zaušnico, pač pa kot povsem legitimno odločitev predsednika vlade »glede na stanje na ministrstvu za pravosodje«.

image_alt
Katičeva si je že ogledala stavbo na Litijski, državno odvetništvo gre v novo cenitev stavbe

Katič si je po pisanju spletnega Večera za državni sekretarki izbrala dolgoletno uslužbenko v državni upravi Aleksandro Spasojević in nadzornico svetnico v službi za nadzor na protikorupcijski komisiji (KPK) Andrejo Kokalj. Obe veljata za nestrankarski kader, z izborom Katičeve pa so soglašali tudi v njeni matični stranki SD.

Ministrica želi slišati razloge

A predsednik vlade je ministrici v ponedeljek sporočil, da nobena od kandidatk ne uživa njegove podpore in da naj mu predlaga drugi imeni. Odločitve ni pojasnil, so za STA potrdili na ministrstvu za pravosodje.

Naj bi se pa o tem s Katičevo pogovorila v živo, ministrica verjame, da že kmalu, »verjetno v četrtek po seji vlade«.

Kot je ministrica iz vrst SD dejala pred začetkom seje predsedstva stranke, želi slišati Golobove razloge, njegovo ravnanje pa razume »kot posebno skrb, da imajo na ministrstvu najboljšo ekipo«.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije