PREDOLG JEZIK

Karl Erjavec fasal tožbo, sporne so izjave na komercialni televiziji

Podjetnik Andrej Marčič zahteva opravičilo in odškodnino.
Fotografija: Karl Erjavec bo moral svoje besede pojasniti na sodišču. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Karl Erjavec bo moral svoje besede pojasniti na sodišču. FOTO: Jure Eržen

Predolg jezik in težke besede zna nekdanji politik in prvak stranke Desus Karl Erjavec precej obžalovati. V oddaji Ena na ena, ki so jo na komercialni televiziji Pop TV predvajali 30. aprila in 1. maja, je navrgel »vrsto neresničnih in skrajno žaljivih izjav, ki se nanašajo na Andreja Marčiča,« nam je povedala odvetnica Nataša Pirc Musar, ki zastopa oškodovanca.

»Med drugim je Karl Viktor Erjavec predstavil Andreja Marčiča kot človeka, ki je iz stanovanja vrgel svojo ženo in otroka, ki naj bi se z Erjavčevo hčerko poročil iz koristoljubja in na Erjavca tudi sicer pozneje pritiskal glede njegovega političnega udejstvovanja,« izpostavi Pirc Musarjeva in doda, da je to daleč od resnice.

Podjetnik Andrej Marčič je izjave nekdanjega tasta označil za skrajno neresnične in žaljive. FOTO: Dejan Javornik
Podjetnik Andrej Marčič je izjave nekdanjega tasta označil za skrajno neresnične in žaljive. FOTO: Dejan Javornik

Marčič naj bi po ločitvi resda zamenjal ključavnice stanovanja, vendar to šele kakšnega pol leta potem, ko se je Erjavčeva hčerka Eva s sinom iz stanovanja izselila. »Glede na to, da je Marčič uspešen podjetnik, pa so tudi očitki o njegovi poroki s hčerko gospoda Erjavca iz koristoljubja naravnost smešni,« je še pristavila.

Mu preprečuje videti sina?

Po naših informacijah naj bi Marčiču nekdanja žena Eva menda na vse pretege onemogočala stike s sinom – in to se vleče že kakšno leto. Marčič tako tudi prek pristojnega centra za socialno delo poskuša doseči stike s svojim otrokom.

»Gre za očitke zavržnih dejanj, ki nikakor ne držijo in nimajo podlage v dejanskem stanju ter so nezakonito posegli v ugled in dostojanstvo Andreja Marčiča. Zato je Andrej Marčič za zavarovanje svojih pravic in interesov zoper Karla Viktorja Erjavca vložil tožbo.

Z njo zahteva opravičilo, objavo sodbe in obenem denarno odškodnino za pretrpljeno škodo, ki je v resnici ne bo moč nikoli v celoti odpraviti. Dosojeno denarno odškodnino bo Andrej Marčič v celoti nakazal za varne hiše in pomoč otrokom v stiski,« je sklenila Pirc Musarjeva.

Nesoglasja med zakoncema Erjavec Marčič so kmalu prišla tudi na ušesa širše javnosti. Prav v Novicah smo, denimo, poročali o sporu med takratnim tastom Erjavcem in zetom Marčičem, ko naj bi ga Erjavec sunil ob zid. V javnost so ušle tudi politično občutljive fotografije. Marčič je takrat pojasnil njihovo izginotje: »To so fotografije, ki so meni ukradene, moje privatne fotografije, in sicer iz mojega stanovanja v času, ko je v njem bival tudi Karl Erjavec.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije