REŠITEV ZA HRANILNICO

Kaj je za dva milijona evrov kupil Miro Senica?

Tik pred zdajci so kupili delnice Hranilnice Lon.
Fotografija: Katarina Kresal je večinska lastnica odvetniške pisarne. FOTO: Mediaspeed
Odpri galerijo
Katarina Kresal je večinska lastnica odvetniške pisarne. FOTO: Mediaspeed

LJUBLJANA – Odvetniška pisarna Mira Senice je postala nova delna lastnica Hranilnice Lon, poroča Siol. Po njihovem poročanju naj bi vplačala dva milijona evrov novih delnic in s tem postala 16-odstotna lastnica.
 
Danes se je tudi iztekel končni rok za vplačila novih delnic Lona, ki ji je zaradi kapitalske neustreznosti Banka Slovenije odredila kapitalizacijo. Poročajo še, da je bil kar nekaj časa za vstop v Lon v igri Petrol, a se na koncu za to potezo niso odločili.

Senica molči

Odvetniška pisarna je tako odrešila obstoječe delničarje, ki bi morali brez tega posredovanja sredstva zagotoviti sami. Senica informacij ne komentira, je pa Otmar Zorn, eden največjih lastnikov hranilnice Lon, dejal, da bi delnice prodali delničarji, ki imajo med 20 in 30 odstotki.
 
Sicer ima odvetniška pisarna Mira Senice za dobrih 2,8 milijona evrov dolgoročnih in za 1,26 milijona kratkoročnih obveznosti. Njena največja lastnica je Kresalova, v lasti ima kar 46 odstotkov podjetja, medtem ko ima Miro Senica zgolj štiri odstotke in pol. Natanko tolikšen delež imajo še Uroš Čop, Petra Plevnik, Ljubica Zupančič Čokert, razliko do sto pa ima v lasti odvetniška družba sama.

Družba je imela lani 3,1 milijona evrov prihodkov, kar je primerljivo z letom poprej in nekaj več kot pol milijona evrov dobička. Odvetniška pisarna ima sicer 25 zaposlenih.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije