ČISTILNA AKCIJA

Juš našel pištolo med odpadki, lahko bi bila roparjeva

Strelno orožje so prevzeli ljutomerski policisti, ki bodo ugotovili, od kod izvira.
Fotografija: Jože je pištolo poslikal, ni pa gledal, ali je nabita. FOTO: osebni arhiv
Odpri galerijo
Jože je pištolo poslikal, ni pa gledal, ali je nabita. FOTO: osebni arhiv

Podobno kot marsikje po državi je ob letošnjem cvetnem vikendu tudi v veržejski občini potekala tradicionalna očiščevalna akcija. Številni udeleženci akcije so pobrali kar nekaj ton odpadkov, ki so kazile okolje in naravo, zdaj pa bodo končali na ustreznem odlagališču. In enako kot pri vsaki izmed akcij so udeleženci pobrali največ plastičnih odpadkov, a tudi kovin in celo gradbenega materiala.

Prav poseben odpadek pa je odkril upokojeni veržejski policisti Jože Osterc, ki ga večinoma poznajo kot Juša. Med pobiranjem odpadkov, neposredno ob reki Muri, je namreč naletel na pravo pištolo, ki se je nahajala v vrečki. Ko je ugotovil, za kakšen predmet gre, je izkušeni policist nemudoma poklical svoje bivše sodelavce. Pištolo je zavaroval do prihoda ljutomerskih policistov, ki so orožje prevzeli in bodo zdaj poskušali odkriti njegov izvor.

Po nekaterih podatkih naj bi pištolo odvrgel ropar veržejske pošte, ki se je zgodil 19. novembra 2019, ko je neznanec oborožen stopil v prostore pošte ter zahteval denar. Odnesel je 6.800 evrov gotovine, ob tem mu je uspelo izmakniti številnim policijskim blokadam, a se je med begom sprožil varnostni mehanizem, ki je obarval in uničil njegov plen. Denar je zato odvrgel na bližnjem pokopališču in je ostal brez vsega. Policisti so domnevnega osumljenca sicer izsledili, ni pa znano, ali tudi orožje, ki ga je uporabljal med ropom. Omeniti sicer kaže, da se je že začelo sojenje domnevnemu roparju, 34-letnemu Damjanu Jerebicu iz Ižakovcev. Na predobravnalni narok so ga pripeljali iz pripora, kjer čaka na pravnomočnost neke drug sodbe, ki se prav tako nanaša na rop.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije