NOVI OBRAZI V POLITIKI

Jelinčič: Pa kaj smo v državi čisto blesavi?

Vprašal je, ali je bivši okoljski minister, ki predseduje novi zeleni stranki, res novo ime na politični sceni.
Fotografija: FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
FOTO: Dejan Javornik

Ta konec tedna smo v Sloveniji dobili novo stranko.  V Mariboru je potekal ustanovitveni kongres Stranke zelenih dejanj – Z.DEJ. Njen predsednik je bivši okoljski minister Jure Leben
Jure Leben. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Jure Leben. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

Leben se je leta 2012 zaposlil na ministrstvu za kmetijstvo in okolje, leta 2014, ko se je pridružil novoustanovljeni stranki SMC, pa je bil kratek čas državni sekretar na ministrstvu za okolje in prostor, pristojen za področje okolja. V vladi Marjana Šarca je deloval kot minister za okolje in prostor, položaj pa je zapustil zaradi očitkov, povezanih z maketo za drugi tir, projektom, ki ga je vodil kot državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo v vladi Mira Cerarja. Pred več kot dvema letoma je zapustil tudi SMC.

Preberite še: 
image_alt
Vrača se minister, ustanovil je stranko


Leben je na ustanovnem kongresu med drugim menil,  da je v politiki čas za menjavo generacij. To in dejstvo, da ga nekateri predstavljajo, kot novi obraz v politiki, pa je zmotilo prvaka SNS Zmaga Jelinčiča Plemenitega. Vprašal je, ali je Jure Leben »novo ime slovenske politike (leve seveda), neomadeževano, tako rekoč nedolžno!?«.

Ob tem je zapisal tudi: »Pa kaj smo v državi čisto blesavi?«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije