Arso ima novega v. d. generalnega direktorja." />
KADROVANJE

Janševi zamenjali nekdanjo Cerarjevo ministrico

Arso ima novega v. d. generalnega direktorja.
Fotografija: Mateja Vraničar Erman je bila finančna ministrica med letoma 2016 in 2018. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Mateja Vraničar Erman je bila finančna ministrica med letoma 2016 in 2018. FOTO: Blaž Samec

Vlada je na današnji seji sprejela precej kadrovskih odločitev. O tem, da bo imel gospodarski minister Zdravko Počivalšek novega sekretarja, smo že poročali, to pa še zdaleč ni bila edina kadrovska sprememba.
 
Vlada je namreč imenovala Joška Kneza za vršilca dolžnosti generalnega direktorja Agencije Republike Slovenije za okolje (Arso), in sicer od 1. aprila do imenovanja generalnega direktorja, vendar največ za šest mesecev. Iztoka Slatinška pa je vlada z 31. marcem 2021 razrešila s položaja generalnega direktorja Arsa. Knez je že opravljal delo generalnega direktorja Arsa od marca 2013 do novembra 2018, pred tem pa je bil vršilec dolžnosti generalnega direktorja Arsa.

Za generalnega sekretarja na ministrstvu za zunanje zadeve se za dobo petih let, z možnostjo ponovnega imenovanja, so imenovali Jožefa Drofenika.

Ni več visoka predstavnica

Za vršilca dolžnosti direktorja Direktorata za organizacijsko zakonodajo in pravosodno upravo na ministrstvu za pravosodje je vlada imenovala Rada Feleta do imenovanja generalnega direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za šest  mesecev oziroma najdlje do 1. oktobra.

Za vršilca dolžnosti generalnega direktorja Obveščevalno-varnostne službe ministrstva za obrambo je znova imenovala Jaroša Britovška do imenovanja generalnega direktorja.

Z mesta visoke predstavnice Slovenije za nasledstvo in z mesta pooblaščenke za pogajanja o prevzemu jamstva za devizne hranilne vloge v okviru Banke za mednarodne poravnave (BIS) pa je vlada razrešila Matejo Vraničar Erman, finančno ministrico v času vlade Mira Cerarja, in hkrati na obe mesti imenovala Miho Pogačnika.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije