COVID 19

Janša in Kurz o ponovnem zaprtju javnega življenja

Avstrijski kancler in slovenski premier nasprotujeta temu, da bi se ponovil spomladanski scenarij.
Fotografija: Na obisku v Sloveniji pri predsedniku vlade Janezu Janši je Sebastian Kurz.  FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Na obisku v Sloveniji pri predsedniku vlade Janezu Janši je Sebastian Kurz.  FOTO: Blaž Samec

Avstrijski kancler Sebastian Kurz se danes mudi na delovnem obisku v Sloveniji. S slovenskim premierjem Janezom Janšo sta se na novinarski konferenci v Ljubljani davi zavzela tako za skupni pristop v boju proti novemu koronavirusu in nezakonitim migracijam.
           
Oba sta enotna tudi v nasprotovanju, da bi jeseni za obvladovanje okužb z novim koronavirusom ponovno sledilo popolno zaprtje javnega življenja in gospodarstva, kot je to bilo spomladi ob začetku pandemije covida 19. V boju proti nezakonitim migracijam pa je po besedah slovenskega premierja ključno vprašanje zavarovanje evropskih zunanjih meja.

Kurz (obisk v Sloveniji je njegov prvi dvostranski obisk v tujini po začetku pandemije februarja letos) je izpostavi tudi, da potrebujemo močnejšo, konkurenčnejšo Evropo v globaliziranem svetu.

Dvostranske odnose med država sta premierja ocenila kot dobre. Avstrija je na tretjem mestu med gospodarskimi partnericami Slovenije in na prvem mestu po vlaganjih v Slovenijo. Ob tem je Janša napovedal, da vlada pripravlja ukrepe, s katerimi bo slovensko okolje še ugodnejše za tuja vlaganja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije