ODSTOP MINISTRA

Janša bo verjetno prevzel naloge kmetijskega ministra

Danes se bo DZ seznanil z odstopom kmetijskega ministra Jožeta Podgorška.
Fotografija: Na sredini minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Jože Podgoršek. FOTO: Miloš Vujinovič, Mediaspeed
Odpri galerijo
Na sredini minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Jože Podgoršek. FOTO: Miloš Vujinovič, Mediaspeed

Danes se bo sestal kolegij predsednika DZ, po njem pa naj bi bila predvidoma seja DZ, na kateri se bodo seznanili z odstopom kmetijskega ministra Jožeta Podgorška. Podgoršek je odstop podal potem, ko so mediji razkrili, da za dopustovanje v Bohinju ni plačal računa 800 evrov. Plačala ga je kmetijska družba KŽK, s katero je kmetijsko ministrstvo že dve leti v sodnem sporu zaradi državnih kmetijskih zemljišč. Lastnik KŽK je bil do nedavnega Damian Merlak, ki je lastnik hotela Bohinj. Podgoršek je domnevno izsiljevanje KŽK prijavil policiji.

image_alt
Minister odstopil in razkril: Bil sem žrtev izsiljevanja

Po navedbah portala Necenzurirano se je Podgoršek s KŽK dogovarjal tudi o prodaji skoraj 100 let stare nepremičnine pri Kamniku, za katero je želel več kot 200.000 evrov. Podgoršek je sicer na volitvah v DZ kandidiral na listi NSi, a ni bil izvoljen. Funkcijo ministra za kmetijstvo bo do sestave nove vlade najverjetneje opravljal predsednik vlade Janez Janša.

DZ bo danes predvidoma glasoval tudi o novem predsedniku odbora za kulturo. Dosedanja predsednica odbora Violeta Tomić je namreč poslansko skupino Levica obvestila o izstopu, s čimer ji je prenehala tudi funkcija predsednice odbora za kulturo. Levica je na to mesto predlagala Primoža Siterja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije