NOVI LASTNIKI

Hotelirski prevzemi v glavnem mestu

Družini Tatić in Sikima poleg Slona prevzeli tudi City hotel. Bo uvoznik banan le uredil razpadajoči spomenik lokalnega pomena?
Fotografija: Gregor Jamnik, direktor Hotela Slon in City hotela, in Tine Brodnjak, direktor hotelov Kompas in Lovec FOTO: Mediaspeed.net
Odpri galerijo
Gregor Jamnik, direktor Hotela Slon in City hotela, in Tine Brodnjak, direktor hotelov Kompas in Lovec FOTO: Mediaspeed.net

Družini Tatić in Sikima, solastnici hotela Slon, končujeta prevzem City hotela. Direktor Slona Gregor Jamnik je sicer že pred časom prevzel vodenje City hotela in si od posla obeta občutne prihranke; in dobičke.


V Sloveniji je malo poslovnih področij, ki bi bila za tuje investitorje tako zanimiva, kot je hotelirstvo. Natančneje, hoteli v središču Ljubljane so pravi magnet zanje. Večinska lastnika hotela Slon, Ivan Tatić in Milorad Sikima, sta že pred časom plačala polog in bosta kmalu (postopek je skoraj povsem na koncu, po neuradnih informacijah pa že končan) opravila nakup City hotela. Dozdajšnja lastnika hotela, ki ga Ljubljančani poznajo pod starim imenom Turist, avstralska Slovenca Marjanca in Nikolaj Krajnc, sta hotel z 203 sobami pred časom povsem prenovila. Tako je zdaj direktor City hotela Gregor Jamnik, ki je tudi direktor Slona, hotela s 170 sobami. Mimogrede, dolgoletni prokurist City hotela je bil Peter Sušnik, pred časom vidni član Janševe SDS, mestni svetnik, ki pa se je iz politike umaknil.

V prodajo tudi Austria Trend hotel?

Kot je slišati iz bulvarskih virov, je na t. i. hotelskem trgu zdaj norišnica, zanimanje tujih vlagateljev za nakup ali gradnjo hotela v središču glavnega mesta pa je velikansko. Kot je neuradno slišati, naj bi bil na prodaj tudi Austria Trend hotel na Dunajski cesti, ki je v 100-odstotni lasti družbe Österreichisches Verkehrsbüro Aktiengesellschaft. Zakaj iščejo novega lastnika, za zdaj ni povsem jasno.


Izet Rastoder FOTO: K. E.
Izet Rastoder FOTO: K. E.

Da hoteli najbrž res postajajo zlata ljubljanska jama, bržkone kaže tudi nakup starega, razpadajočega Bellevueja v ljubljanskem parku Tivoli. Podrtijo, ki je zaščitena kot spomenik lokalnega pomena, je dozdajšnji lastnik, jordanski državni nepremičninski sklad Mawared, prodal največjemu uvozniku eksotičnega sadja pri nas Izetu Rastoderju.

Mestna sramota, imenovana hotel Bellevue FOTO: Mavric Pivk
Mestna sramota, imenovana hotel Bellevue FOTO: Mavric Pivk

Spomnimo: Jordanci so hotel leta 2009 za 7,5 milijona evrov kupili od Študentskega servisa Maribor. Ob nakupu so napovedali prenovo in širitev, vendar je častni generalni konzul Jordanije v Sloveniji Samir Amarin leta 2014 pojasnil, da Jordancev gradnja ne zanima in da od leta 2013 iščejo kupca. Zdaj so ga dobili!

Peter Sušnik je bil dolgoletni prokurist City hotela. FOTO: Leon Vidic
Peter Sušnik je bil dolgoletni prokurist City hotela. FOTO: Leon Vidic

Od banan do hotela Bellevue

Ob omembi Rastoderja pa spomnimo še, kako je že pred časom taisti Rastoder iz stečaja družbe S1 kupil gradbeno jamo na Bavarskem dvoru in jo nato prodal srbski Delti. Ta je v lasti srbskega tajkuna Miroslava Miškovića, ki je na Bavarskem dvoru zgradil hotel s petimi zvezdicami. Prav Miškovićeva Delta je leta 2008 z Grepom (ki je gradil Stožice, a trgovskega centra ni dokončal, ker mu je zmanjkalo denarja) podpisala pogodbo, po kateri naj bi v trgovski center vložila vrtoglavih 242 milijonov evrov, a je od pogodbe nato odstopila. Uradno zaradi začetka krize. 
Austria Trend hotel. Je res na prodaj? FOTO: U. S.
Austria Trend hotel. Je res na prodaj? FOTO: U. S.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije