ZAVAROVALNIŠKA GOLJUFIJA

Grozljive podrobnosti: prišito roko tiščala v zamrzovalnik, da bi odmrla

Na dan prihajajo nove podrobnosti o spodleteli zavarovalniški goljufiji.
Fotografija: Želela je, da roka odmre. Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Image, Istockphoto
Odpri galerijo
Želela je, da roka odmre. Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Image, Istockphoto

LJUBLJANA – Znanih je še več podrobnosti o grozljivi zavarovalniški goljufiji, pri kateri si je 21-letnica namerno odrezala roko, da bi pridobila visoko odškodnino. Ženski je zdravniška ekipa roko uspešno prišila, potem ko jo je v bolnišnico dostavila policija, a četverici, vpleteni v goljufijo, to ni bilo pogodu, saj ženska ne bi bila stoodstotna invalidka in bi bila zato odškodnina manjša. Tako so poskušali vse, da bi ji roka odmrla. Enaindvajsetletnica je prišito roko tiščala v zamrzovalnik, da bi odmrla, vrnila se je celo v bolnišnico in zdravnikom rekla, da roke ne želi imeti prišite, poroča 24ur.

Kraj, kjer se je zgodila nesreča, je bil že povsem počiščen, ko so prispeli policisti, ki so bili prav tako kot reševalci obveščeni o dogodku. Odrezano roko so našli na ograji. 

Sebastjan Colarič. FOTO: Mediaspeed, S. N.
Sebastjan Colarič. FOTO: Mediaspeed, S. N.
Osumljeni so nekaj dni za tem na vseh petih zavarovalnicah podali zahtevke za izplačilo zavarovalnine, a do izplačila ni prišlo, saj so kriminalisti še pravočasno zaznali namere osumljencev, pišejo v poročilu policije. Dodajajo: »V primeru, da bi do izplačila prišlo, bi 21-letnica prejela 383.400 evrov zavarovalnine in še 3050 evrov mesečne rente v obdobju od 10 let do smrti, kar znaša še dodatnih nekaj 100.000 evrov protipravno pridobljene premoženjske koristi. Sicer pa bi glede na sklenjena zavarovanja v primeru stoodstotne invalidnosti osumljena lahko prejela tudi več kot 1,235.000 evrov zavarovalnine in več 100.000 evrov, izplačanih v obliki mesečne rente.« 

Sebastjan Colarič ni zavaroval le 21-letnice, ki si je odrezala roko. Poskrbel naj bi tudi za družino Sare Veber, ki jo je ustrelil pred štirimi leti.


Več o Sebastjanu Colariču oziroma Sebastienu Abramovem preberite v jutrišnji izdaji tiskanih Slovenskih novic.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije