SPREMEMBA VREMENA

Gregorčič napoveduje sneg, a lopate lahko še pospravite

Nad Slovenijo bo naslednji teden prevladovala sivina.
Fotografija: Posamezne snežinke bodo lahko poplesavale po zraku tudi po nižinah. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Posamezne snežinke bodo lahko poplesavale po zraku tudi po nižinah. FOTO: Jure Eržen

Če nas je v zadnjih dneh vsaj občasno s svojimi žarki grelo sonce, pa je takšnega razvajanja počasi konec. Pred nami so sivi dnevi, napovedanih je tudi nekaj padavin, a če ste že pripravili lopate za kidanje snega, jih lahko še pospravite.

Vreme v prihodnjih dneh bo nekje med jesenjo in zimo, pravi dežurni vremenoslovec agencije za okolje (Arso) Brane Gregorčič.  Vremenska napoved za naslednje dni ni nič kaj spodbudna, čaka nas predvsem sivina, ki se bo nad naše kraje zavlekla konec tedna, ko lahko ponekod pade kakšna kaplja dežja, v soboto bolj na Primorskem, kjer se bo začelo oblačiti že jutri, mogoče v nedeljo še kje drugje. »Govorimo o zelo majhni količini, a ni nobene variante, da bi bil to sneg,« Gregorčič nima dobrih napovedi za ljubitelje snega.

Začne se meteorološka zima

Naslednji teden, ko se v torek začne meteorološka zima, bo nekoliko hladnejši, ohladilo se bo tudi v višinah. Temperature bodo letnemu času primerne. »Recimo, da kakšna snežinka med dežjem sredi naslednjega tedna ni izključena. Za kakšen vzorec snega bi bilo lahko tudi niže, a količinsko skoraj ni omembe vredno. Potem se ta verjetnost po 5. decembru ponovno zmanjša,« poplesovanje posameznih snežink po zraku omenja Gregorčič. Ob tem pa poudarja: »Temperature bodo malce nad ničlo, tako da četudi bo priletela kakšna snežinka po zraku, je malo verjetno, da bo kaj obležalo na tleh, ker bodo tla še topla.«

Skratka, pred nami je bolj sivo vreme. Sonca bo nekaj še danes v višjih predelih in na Primorskem. »Nekaj malega sonca bi znalo biti še v gorah, ampak tja itak ne smemo. Naslednji teden pa skoraj nič sonca,« nič kaj spodbudno napoveduje Gregorčič.

Napoved za naslednje dni. FOTO: Arso
Napoved za naslednje dni. FOTO: Arso

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije