PREMIER IN NOTRANJA MINISTRICA

Golob Lindavu dal čas za pojasnila do srede

V zadnjih dneh so vse glasnejša ugibanja, da bi lahko ob uveljavitvi sprememb zakona o vladi prišlo še do drugih menjav v ministrski ekipi.
Fotografija: Robert Golob. FOTO: Črt Piksi
Odpri galerijo
Robert Golob. FOTO: Črt Piksi

Predsednik vlade Robert Golob je po današnjem pogovoru z notranjo ministrico Tatjano Bobnar dejal, da imata v marsičem različne poglede. O tem bodo po njegovih besedah posredovali sporočilo, je dejal ob robu srečanja s predsednikom Evropskega sveta Charlesom Michelom na gradu Strmol. Med drugim sta se pogovarjala tudi o migracijah, kjer ni bilo po Golobovih besedah nobenih razhajanj. Meni, da je bilo na področju migracij celotno delovanje v zadnjih mesecih popolnoma ustrezno in da bo tudi naprej ustrezno.

Tatjana Bobnar. FOTO: Blaž Samec
Tatjana Bobnar. FOTO: Blaž Samec

»Sva se pa sicer danes pogovarjala o marsičem, imava v marsičem različne poglede, ampak o tem bo pa sporočilo posredovano kasneje.« V zadnjih dneh so vse glasnejša ugibanja, da bi lahko ob uveljavitvi sprememb zakona o vladi prišlo še do drugih menjav v ministrski ekipi premierja Roberta Goloba. V središču teh se je znašla ministrica za notranje zadeve, ki v vladi ni uspela s predlogom za imenovanje Boštjana Lindava na mesto generalnega direktorja policije s polnim mandatom.

Po vnovičnem imenovanju Lindava kot v. d. generalnega direktorja je ministrica v izjavi za medije poudarila, da se mora politika končati pred vrati generalnega direktorja policije. Pri tem bo vztrajala, četudi jo bo to stalo ministrsko mesto.

Golob od Lindava pričakuje pojasnila o morebitnih političnih pritiskih nanj

Predsednik vlade Robert Golob od v. d. generalnega direktorja policije Boštjana Lindava do srede pričakuje pojasnila, kdo in kdaj je v času mandata te vlade izvajal politični pritisk nanj ali na policijo, vključno z ministrico za notranje zadeve Tatjano Bobnar, so sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Predsednik vlade je v. d. generalnega direktorja policije zaprosil tudi za pojasnila, ali je kdorkoli od ministrov, državnih sekretarjev in drugih funkcionarjev, vključno z ministrico za notranje zadeve, želel pridobiti informacije o konkretnih postopkih, ki jih vodi policija, oz. vplivati nanje, so zapisali.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas