BOJ ZA STOLČEK

Gantar presenetil: Enostavno nimam časa

V oddaji Tarča na nacionalni televiziji je potrdil, da se na prihajajočem kongresu stranke Desus ne bo potegoval za predsedniško mesto.
Fotografija: Tomaž Gantar, minister za zdravstvo in predsednik sveta stranke Desus. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Tomaž Gantar, minister za zdravstvo in predsednik sveta stranke Desus. FOTO: Uroš Hočevar

Tomaž Gantar, eden najglasnejših kritikov Aleksandre Pivec, si je premislil in ne bo kandidiral za prvega moža stranke Desus. »V tem trenutku vodim resor, ki je zahteven zaradi preteklosti in zaradi sedanjega dogajanja. Enostavno nimam časa, da se ukvarjam s kampanjo, da se ukvarjam s tem,« je dejal Gantar in tako potrdil informacije voditeljice Erike Žnidaršič, da se ne bo potegoval za predsednika stranke Desus. Gantar je dejal, da je prepričan, da bodo imeli več kandidatov, in dodal, da si želi, da do kongres pride čim prej.

Potrdil je tudi informacije, da bi poslanci Desusa lahko podprli interpelacijo ministrice za kmetijstvo Aleksandro Pivec, ki naj bi jo LMŠ vložila v ponedeljek. »Žal mi je, da smo prišli tako daleč, da je potrebna interpelacija. Očitki na njen račun so veliki. Zelo verjetno je, da bomo interpelacijo podprli,« je dejal in dodal, da še vedno pričakujejo odstop. »Pričakujemo tudi, da bi predsednik vlade potegnil kakšno potezo. Verjamem, da do glasovanja ne bo šlo,« je dejal.



Marjan Šarec, predsednik stranke LMŠ, ki je danes napovedala vložitev interpelacije, je dejal, da se je izkazalo, da ministrica ni primerna za vodenje funkcije. Šarec je še dejal, če bi sam imel podatke o aferi SRIPT, ki so znani danes, sam ne bi v času svoje vlade podpiral Pivčeve. Dejal je še, da je minister Počivalšek zatrdil, da ni nič narobe. »Če bi imel takrat te podatke, bi ravnal drugače.

Podpredsednik vlade, minister za obrambo in predsednik stranke NSi Matej Tonin je dejal, da interpelacije v skladu s koalicijsko pogodbo ne bodo podprli, saj interpelacij opozicij ne podprejo. A ob tem je dejal, da bo Pivčeva zelo težko nadaljevala.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije