(G)RAJSKO

FOTO: Za 50 evrov lahko postanete graščak

V največjem baročnem gradu na Slovenskem so gostom na voljo štiri sobe.
Fotografija: Grad Goričko. FOTO: Airbnb.com
Odpri galerijo
Grad Goričko. FOTO: Airbnb.com

MURSKA SOBOTA – Po Sloveniji je veliko gradov, večina pa jih je v slabem stanju. Eden takšnih je bil tudi grad Goričko, ki je tri desetletja žalostno propadal, dokler ga niso začeli leta 1995 obnavljati. Danes lahko v gradu, ki leži sredi idiličnega parka, kot del turistične ponudbe vsakdo najame grajsko sobo in vsaj za en dan izkusi, kako je živeti kot graščak.
Grad, ki so ga začeli graditi že vitezi templarji v 11. stoletju, velja za največji baročni grad na Slovenskem in ima po legendi 365 sob. Štiri izmed teh sob so na voljo obiskovalcem, da v njih prespijo.
Grad Goričko. FOTO: Airbnb.com
Grad Goričko. FOTO: Airbnb.com

Sobe v severovzhodnem traktu gradu so moderno opremljene. Obiskovalci lahko izbirajo med dvema dvoposteljnima sobama (cena 50 evrov) in dvema dvoposteljnima sobama z dodatnim ležiščem v predprostoru (cena 70 evrov). Na Airbnb je cena za dvoposteljno sobo z dodatnim ležiščem 81 evrov.
Grad Goričko. FOTO: Airbnb.com
Grad Goričko. FOTO: Airbnb.com

V ceno so všteti brezplačni ogled vseh razstavnih prostorov gradu, grajske vinoteke ter brezplačni parkirni prostor in brezplačna izposoja koles za treking. V sobah pa ni televizorjev in drugih električnih naprav, tako da obiskovalci občutijo vsaj delček načina življenja, ki so ga v gradu skozi stoletja doživljali njegovi številni lastniki.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije