POZOR

FOTO: Razkrivamo, katere reke grozijo, ponekod postavljajo protipoplavne vreče

Možne so močnejše nevihte.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Shutterstock

LJUBLJANA – »Danes bodo ob krajevnih nalivih hitro in močno narasli manjši vodotoki in potoki v večjem delu države,« napoveduje Agencija RS za okolje (Arso). Vodnatost rek se bo povečala predvsem na severovzhodu v drugem delu noči na nedeljo. Poudarjajo, da bosta velik pretok imeli tudi Mura in Drava: »Možna so razlivanja.«
 

Kje so že težave?


Danes ob 10.35 je zaradi naliva voda ogrožala stanovanjske objekte na Prisojah na Prevaljah. Gasilci PGD Prevalje so očistili propuste in postavili nekaj protipoplavnih vreč.

Dobre pol ure prej so gasilci PGD Radlje ob Dravi na Samostanski ulici v Radljah ob Dravi delno odstranili podrto drevo in sprostili promet. 



Ob 8.51 je zaradi močnega deževja hitro narasel potok Šentanelska reka na Dolgi Brdi (občina Prevalje) in je ogrožal mlin. Gasilci PGD Prevalje so del potoka preusmerili. 

Zaradi močnega naliva so ob 8.34 na cesto Spodnja Kapla–Gradišče v občini Podvelka zdrsnili zemljina, kamenje in vejevje. Cesto so očistili dežurni delavci Cestnega podjetja Pomgrad.


Težave so imeli tudi v Strunjanu. Uprava za zaščito in reševanje poroča, da je ob 8.22 poplavilo gostinski objekt. Posredovali so gasilci JZ GB Koper in PGD Piran in prečrpali okoli 50 kubičnih metrov vode na površini okoli 500 kvadratnih metrov.

Ob 8.22 je na Spodnji Orlici v občini Radlje ob Dravi meteorna voda zalila klet stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Vuhred in vodo iz kleti izčrpali. Ob približno istem času so gasilci PGD Grahovo ob Bači na pomoč priskočili v Grahovem ob Bači v občini Tolmin, kjer je zaradi obilnih padavin in zamašenega jaška meteornih voda poplavila pritlične prostore gostinskega objekta. Gasilci so izčrpali vodo iz prostorov gostinskega objekta in očistili jašek za meteorne vode.


Meteorna voda je okoli 7. ure v Josipdolu v občini Ribnica na Pohorju ogrožala stanovanjsko hišo. Posredovali so gasilci PGD Ribnica na Pohorju, očistili kanal pred hišo ter izčrpali vodo iz verande in garaže.

Kako je pri vas? Pošljite nam fotografije, objavili jih bomo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije