HUDA URA

Narava udarila: strela zanetila požar, meteorne vode krive za težave

Plaz je zasul cestišče, a so delavci zemljino že uspešno odstranili.
Fotografija: Simbolična fotografija.
Odpri galerijo
Simbolična fotografija.

LJUBLJANA – Minulo noč so se ponekod nad Slovenijo zgrnili črni oblaki. Težave pa se nadaljujejo tudi v jutro. Zaradi meteornih voda na pomoč kličejo iz Josipdola, Radelj ob Dravi, ob vodotokih je poplavilo v Breznu, Zgornji Orlici, Hudem Kotu, na Vrheh, Kozjem Vrhu in Podvelki, kjer voda ogroža tudi stanovanjski objekt (Rdeči breg). Težave povzroča tudi močan veter, na cesti Radlje–Maribor pri HE Vuhred se je sprožil večji zemeljski plaz in zasul cestišče. Delavci cestnega podjetja so s strojem uspešno odstranili nanos zemljine.

Ob 2.30 je v naselju Jesenovo v občini Zagorje ob Savi zaradi udara strele zagorel hlev. Gasilci PGD Zagorje mesto, Čemšenik in Loke so požar pogasili, odstranili slamo iz objekta, s termokamero pregledali objekt in organizirali gasilsko stražo. Poškodovanih ni bilo.

Na Podpeški cesti v Notranjih Goricah jim še ni uspelo odpraviti posledic neurja s 30. avgusta, ko jim je danes okoli 1.30 meteorna voda ponovno pričela s strehe zalivati stanovanjsko hišo. Posredovali so gasilci PGD Notranje Gorice-Plešivica.

Ob 0.17 je na Trgu na Prevaljah zaradi zamašenega jaška meteorna voda poplavljala cestišče. Posredovala sta gasilca PGD Prevalje, jašek odmašila in preprečila nadaljnje poplavljanje cestišča. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije