NA PRODAJ

FOTO: Prestižna hiša znanega Slovenca išče novega lastnika. Pokukajte v notranjost

Zanjo želijo iztržiti 1,7 milijona evrov.
Fotografija: Bojan Križaj. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Bojan Križaj. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

Nepremičninski trg je po krizi precej živahnejši, a nekatera stanovanja in hiše kljub temu ne najdejo novega lastnika. Že nekaj časa se prodaja prestižna vila Bojana Križaja v okolici Tržiča. Zanjo želi nekdanji smučarski as iztržiti 1,7 milijona evrov. Vprašanje pa je, koliko je zanjo pripravljen iz žepa potegniti kupec.

Iz objavljenega oglasa je razvidno, da gre za »sodobno vilo z notranjim bazenom, pomožnim 'športnim' objektom, teniškim igriščem, odbijališčem z golf zelenico ter 18.768 m2 veliko posestjo«. Vila, zgrajena leta 1999, obsega 711 kvadratnih metrov površin, manjkajo ne niti zimski vrt, savna, bazen, soba za fitnes in vinska klet. V bližini vile je športni objekt, v katerem je tudi stanovanje.



​Zakaj upokojeni smučar prodaja nepremičnino, ni znano. Smo pa maja letos poročali, da so na javni dražbi prodajali nekatere njegove nepremičnine. Več o tem v članku Nepremičnine nekdanjega smučarskega asa končale na javni dražbi.

Kukanje v zemljiško knjigo, ki je javno dostopna, razkrije, da je edini lastnik nepremičnine v okolic Tržiča Bojan Križaj (iz objavljenih podatkov je razvidno, da ima prebivališče prijavljeno v središču Ljubljane), na njej pa sta vknjiženi hipoteki: prva v vrednosti 954.584,25 evra, druga pa za 800.000 evrov. Obe sta v korist Hiše Plus (edini lastnik je Gerrard Enterprises LLC), katere direktorica je Tjaša Müller. To podjetje je imelo lani skoraj 18.000 evrov prihodkov in preko 34.000 evrov minusa, še leto prej pa komaj 6000 evrov prihodkov, pod črto pa so ustvarili 22 tisočakov minusa.

Visoki stropi. FOTO: Century 21 Slovenija
Visoki stropi. FOTO: Century 21 Slovenija

Zgrajena je, tako pišejo, iz kakovostnih materialov. FOTO: Century 21 Slovenija
Zgrajena je, tako pišejo, iz kakovostnih materialov. FOTO: Century 21 Slovenija

Omar ne manjka. FOTO: Century 21 Slovenija
Omar ne manjka. FOTO: Century 21 Slovenija

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije