ZDAJ VESTE

Novinarka z nacionalke razkrila, kaj bo počela, če ji na volitvah ne uspe

Prepričana je, da ji bo na volitvah uspelo, a če ji ne bo, ne namerava zapustiti RTV.
Fotografija: Urška Klakočar Zupančič in Mojca Šetinc Pašek. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Urška Klakočar Zupančič in Mojca Šetinc Pašek. FOTO: Leon Vidic, Delo

V boj za poslanski stolček se je podala tudi prekaljena novinarka in urednica Mojca Šetinc Pašek. Na RTV Slovenija je ustvarjala prispevke za TV Dnevnik, za Odmeve in komentarje za tedenski Utrip. Vodila je pogovorne oddaje, informativne dokumentarce in TV-portrete. Pred kratkim je dobila tožbo proti Janezu Janši zaradi razžalitve, v svoje vrste so jo vabile številne stranke, prepričal pa jo je Robert Golob.

Novinarka Eugenija Carl in urednica na TV Slovenija Mojca Šetinc Pašek z odvetnikom Tomažem Bajcem po prekinjeni obavnavi v kazenski zadevi proti Janezu Janši zaradi razžalitve. FOTO: Brane Piano
Novinarka Eugenija Carl in urednica na TV Slovenija Mojca Šetinc Pašek z odvetnikom Tomažem Bajcem po prekinjeni obavnavi v kazenski zadevi proti Janezu Janši zaradi razžalitve. FOTO: Brane Piano

Prehod iz novinarskih v politične vode je po mnenju mnogih odločitev, po kateri ni več poti nazaj v novinarstvo. Tanji Fajon, Marti Kos in Ireni Jovevi je na primer uspel velik preskok, a kaj se bo zgodilo s Šetinc Paškovo, če ji ne bo uspelo priti v parlament? Bo zaposlitev poiskala drugje ali namerava ostati v novinarstvu? Odgovor na to vprašanje je podala kar sama v MMC-klepetu, ko jo je neki uporabnik vprašal, ali namerava še naprej delati kot neodvisna novinarka.

»Res je, na RTV Slovenija sem zaposlena in me v skladu z zakonom o volitvah čaka zaposlitev. In strinjam se z vami, da bom težko delala kot novinarka, ki spremlja in poroča o politiki in političnem dogajanju. V novinarstvu mimogrede ni zgolj in ali ekskluzivno samo političnih tem. V televizijskem delu in televizijskih žanrih pa je ogromno drugih področij, kjer lahko profesionalno delujem brez vpliva politike, gre za področja, ki v nobeni obliki niso povezana s poročanjem in komentiranjem vsakokratne dnevne politike. Sicer pa menim, da mi bo na volitvah uspelo,« je zapisala v odgovoru.  

Sicer pa Mojca Šetinc Pašek ni osamljena. Na listi SD letos kandidira tudi novinar Blaž Zgaga. V preteklosti pa so se iz novinarskih vod v politiko podali poleg prej omenjenih še Tamara Vonta, Miro Petek, Melita Župevc, Dejan KarbaUršula Majcen, Mitja Meršol, Janja Klasinc, Majda Širca, Danica Simšič, Eva Irgl, Ljerka Bizilj, Mirjam Muženič, Nika Benedik, Nuša Baranja, Denis Sarkič, Jure Ferjan in zagotovo še kdo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije