OBČINA KAMNIK

Elitna nagrada za elitno slovensko črno gradnjo

Slovenci postavljamo visoke standarde luksuznega kampiranja v naravi.
Fotografija: Nagrajeni Eko resort pod Veliko planino. FOTO: Matej Družnik, Delo
Odpri galerijo
Nagrajeni Eko resort pod Veliko planino. FOTO: Matej Družnik, Delo

LJUBLJANA – Ameriška gospodarska revija Forbes je prepoznala slovenski projekt Eko resort za vrednega nagrade. Lične hišice, podobne pastirskim kočam na Veliki planini, so v Godiču ob Kamniški Bistrici zgradili pred tremi leti, a inšpektorji so kaj kmalu zaradi nelegalne gradnje odredili njihovo rušenje.

Črna gradnja investitorja ekoloških hišic Matjaža Zormana ni ustavila in je resort še dograjeval ter ličil vse do te mere, da mu je pred dnevi uspel preboj v svetovno znano revijo Forbes, ki v 39 jezikih in 73 državah dosega 74 milijonov bralcev. Resort se je namreč uvrstil med najboljših sedem evropskih glampingov (luksuzno kampiranje v naravi) in trinajst najboljših svetovnih ekoloških resortov.

Prestižno novico so v Eko resortu delili s ponosom in z veseljem. Razlogov za veselje pa je še več, saj kaže, da bodo v prihodnje s spremembo namembnosti zemljišča vse svoje gradnje legalizirali. Kot nam je pojasnil Zorman, jim je občina Kamnik prišla naproti in začela postopek za spremembo namembnosti zemljišča. »Težave« s črno gradnjo bodo tako ostale le še grenak spomin.

Resort sicer vseskozi nemoteno deluje in mu tudi več inšpekcijskih odločb o rušenju ni zamajalo zastavljenih ciljev. Kot je pojasnil Zorman, število gostov le še narašča. Prihajajo z vsega sveta, najraje pa jih obiščejo turisti iz Belgije in Nizozemske, ki jih prepriča »preživljanje počitnic v pristnem stiku z naravo in hkrati visoko mero udobja«.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije