VESELI DECEMBER

Dvesto daril za 200 otroških nasmehov

Božičkovi pomočniki v termah na slovenski in hrvaški strani. Zaposleni so se med dobrodelno akcijo še bolje spoznali.
Fotografija: Z dobrodelno akcijo so krepili povezanost med zaposlenimi. FOTOGRAFIJE: Osebni arhiv
Odpri galerijo
Z dobrodelno akcijo so krepili povezanost med zaposlenimi. FOTOGRAFIJE: Osebni arhiv

»Terme Olimia in Terme Tuhelj že od nekdaj skrbijo za lokalno skupnost. Verjamemo, da je to dolžnost vsakega družbeno odgovornega podjetja, nam pa je to tudi v veliko veselje. Kajti vsi, tako posamezniki kot podjetja, lahko z majhnimi gestami naredimo velike korake in prispevamo k boljši družbi ter lepšemu vsakdanjiku.

Tudi pentlje so izdelali sami.
Tudi pentlje so izdelali sami.

Poleg tega smo z akcijo, ko smo tudi naše zaposlene vpeli v zavijanje daril, drug z drugim preživeli kakovosten čas, obenem je bila to priložnost, da se bolje spoznamo in povežemo v plemenitem dejanju,« pravi Tatjana Rajh, vodja marketinga v Termah Olimia, kjer so se odločili, da bodo z zaposlenimi iz sosednjih Term Tuhelj polepšali praznične dni z božičnimi darili tistim otrokom, ki živijo v slabših socialnih razmerah.

Darila so že na poti k družinam. 
Darila so že na poti k družinam. 

Prejšnji teden je bilo tako na obeh straneh meje zelo živahno, pripravili so 200 daril za socialno ogrožene družine. Sto so jih podarili otrokom v Termah Olimia, sto pa v Termah Tuhelj. Pri tem so se povezali z Društvom materina dušica – Malo hišo na Pilštanju, zatočiščem za otroke in mladostnike iz družin v stiski in Centrom za socialno delo Celje – enoto Šmarje pri Jelšah. Tamkajšnji zaposleni bodo poskrbeli, da bodo darila v teh dneh prejeli otroci iz lokalnega okolja, v Mali hiši na Pilštanju pa bodo z njimi obdarili otroke, ki bodo praznike zaradi takšnih in drugačnih razlogov morali preživeti v varnem objemu Male hiše in njenih ustanoviteljev. V Termah Tuhelj so se povezali z lokalnimi šolami in vrtci iz okolice Velikega Trgovišća, Tuhlja, Krapinskih Toplic in Klanjca ter zbrali 100 otrok iz socialno ogroženih družin, da bi jim vsaj malo polepšali praznični mesec. Vsa darila so zapakirali na predbožičnem druženju. Zaposleni so izrazili veliko navdušenje nad takšnimi pobudami in na samem dogodku razmišljali že o naslednjih korakih, ko se bodo morda sami lotili tudi izdelave daril za otroke. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije