DOBRODELNA AKCIJA

Devetič vrnili nasmeh mestu

Zavod Celeia in RTA agencija sta celjskemu Rdečemu križu in Škofijski Karitas predala darilne bone za občane v vednosti dobrih 26.000 evrov.
Fotografija: Selimir Čopić (od leve), Tadeja Falnoga, Katarina Karlovšek in Matej Pirnat ob predaji donacije Foto: ZCC
Odpri galerijo
Selimir Čopić (od leve), Tadeja Falnoga, Katarina Karlovšek in Matej Pirnat ob predaji donacije Foto: ZCC

Zavod Celeia Celje in RTA agencija sta letos že deveto leto zapored pripravila dobrodelno akcijo Za nasmeh v mestu, v okviru katere se je na računu Zavoda Celeia zbralo 26.240 evrov. Omenjeni znesek sta v obliki darilnih bonov prejela Škofijska Karitas Celje in Območno združenje Rdečega križa (OZ RK) Slovenije; organizaciji bosta pomagali občanom, ki težko živijo in potrebujejo pomoč.

V akciji je za božično obdaritev otrok iz socialno ogroženih družin, starejših in posameznikov v stiski denar doniralo 35 gospodarskih organizacij in posameznikov iz Celja ter okolice. Skupaj so v devetih letih zbrali in podarili skoraj 220.000 evrov. Darilne bone Dobimo se v mestu so predali Škofijski Karitas Celje in OZ RK Celje; slednji so jih prejeli v vrednosti 8750 evrov, Karitas pa 17.490, razdelili jih bodo med 656 pomoči potrebnih občanov, ti jih bodo lahko unovčili v več kot petdesetih trgovskih in storitvenih lokalih v mestnem jedru Celja.

S tem pomagajo socialno šibkejšim ter nekaj prispevajo k večjemu obisku manjših trgovcev, ki se trudijo zagotavljati solidno ponudbo izdelkov in storitev v starem mestnem jedru. Donacijo sta Mateju Pirnatu, generalnemu tajniku Škofijske Karitas Celje, in Selimirju Ćopiću, sekretarju OZ RK Celje, predali Tadeja Falnoga iz Zavoda Celeia Celje in Katarina Karlovšek, direktorica RTA agencije. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije