KJE LAHKO DRSATE?

December na ledu

Po vsej Sloveniji so se odprla številna priložnostna drsališča, marsikje je drsanje brezplačno.
Fotografija: Praznična drsališča združujejo športnega duha z zabavo in druženjem. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Praznična drsališča združujejo športnega duha z zabavo in druženjem. FOTO: Jure Eržen

V teh radostnih decembrskih dneh niso le božični sejmi s polnimi stojnicami dobrot tisti, zaradi katerih radi zapustimo toplo zavetje doma. Po slovenskih krajih so namreč že zasijale ledene ploskve, pogosto kar sredi živahnega prazničnega mestnega utripa, ki še celo bolj nerodne in zapečkarske premamijo, da si nataknejo drsalke in se od starega leta poslovijo v nekoliko bolj športnem duhu. Seveda z obiljem družabnosti in zabave.

V prestolnici je na voljo manj drsalnih površin kot v pretekih letih, po ledeno zabavo se lahko napotite v Halo Tivoli in Dvorano Zalog ali pa v Lumpi park v Savskem naselju, kjer se dričate v pokritem drsališču in drsalnih poteh na 1000 m2. Svoje veščine lahko otroci tu preizkušajo do marca za ceno štirih evrov, odrasli za evro več, za obe starostni skupini pa se vstopnina dvigne za evro ob koncih tedna in praznikih. Izposoja drsalk stane tri evre.

Blizu Ljubljane si vse do marca lahko rekreacijo na ledu privoščite v Domžalah, tudi letos brezplačno. Če pa se želite v tem športu nekoliko bolj izuriti, bodite pozorni, kdaj se lahko udeležite tečaja drsanja – za otroke ali odrasle. Praznično drsališče na prostem so po nekajletnem iskanju prave lokacije spet postavili na glavnem mestnem trgu v Kamniku, plačljiva je le izposoja drsalk. In še namig za popolne začetnike v tem športu – ob sobotah poteka tam tečaj drsanja, ki ga pospremi animacija za otroke.

Praznično in rekreativno je na Vrhniki in v Medvodah. V Medvodah so slavnostno odprli drsališče na novi ploščadi tržnice, seveda odeto v praznične lučke. Podobno tudi na Vrhniki, kjer so letos prvič postavili pokrito brezplačno drsališče, le za izposojo drsalk boste odšteli dva evra. Brezplačno drsanje za otroke do 15. leta ponuja občina Dobrova - Polhov Gradec.

Do 12. januarja v letu 2020 se boste brezplačno drsali v Ljutomeru, kjer so na glavnem trgu postavili drsališče na prostem, in sicer lahko zimske vragolije zganjate na 300 m2 ledene ploskve za prosto drsanje, ob tej pa še na 100 m2 stez. Nekoliko manjše, a še vedno dovolj veliko za decembrsko zabavo pa bo danes zaživelo zunanje drsališče na gornjeradgonskem Trgu svobode.

Seveda je tudi letos že začelo vabiti drsališče z najlepšim razgledom, tisto na Bledu, ko se terasa Kavarne Park, od koder se odpira pogled na jezero z otočkom, spremeni v drsališče. Kjer otroci do 12. leta drsajo zastonj, odrasli pa plačajo pet evrov.
Drsališče v Kamniku se je vrnilo na glavni trg. FOTO: facebook
Drsališče v Kamniku se je vrnilo na glavni trg. FOTO: facebook

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije