BREZ NAKUPOV

Da ne boste ostali lačni: poslanci odločili, kako bo s trgovinami

Trgovine bodo po sprejetju amandmaja konec tedna tri dni zaprte.
Fotografija: Le še en dan za nakupe. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Le še en dan za nakupe. FOTO: Leon Vidic/Delo

Na odboru DZ za finance je bilo ob obravnavi sedmega paketa protikoronske zakonodaje govora tudi o trgovinah. Čeprav morajo biti trgovine ob nedeljah zaprte, pa je bila previdena izjema, da bi jih lahko obiskati 3. januarja, da ne bi bile zaprte tri dni zapored. Vlada je kot izjemo to predlagala že 27. december, a so nato v DZ sprejeli amandma, ki so ga vložili poslanci LMŠ, SAB, SD in Levice. Poslanec Levice Primož Siter je dejal, da so bile trgovine zaprte tri dni zapored tudi minuli konec tedna, pa smo vsi preživeli.

Večje trgovine so tako morale spremeniti svojo odločitev, da bodo prvo nedeljo v letu 2021 odprte.
 

Mercator

Pri najboljšem sosedu pravijo, da bodo Mercatorjeve trgovine v četrtek, 31.decembra, odprte najdlje do 18. ure. 1. in 2. januarja naslednje leto, bodo trgovine zaprte. Če bi bil sprejet zakon, ki omogoča obratovanje trgovin v nedeljo, 3. januarja 2021, bi bile številne, ne pa vse, Mercatorjeve trgovine odprte.

Hofer

V soboto bodo trgovine Hofer zaprte, v nedeljo pa bi bile izjemoma odprte in sicer od 8. do 18. ure.

Lidl

Pri Lidlu pravijo da bodo njihove trgovine med prazniki – 1. in 2. januar zaprte. Če bi bil lehko, bi bile v nedeljo odprte od 8. do 15. ure.

E.Leclerc

V soboto 2. januarja bodo zaprti, V nedeljo bi bili, če bi bilo sprejeto, odpeti med 9. in 15. uro, da bi se izognili večjim koncentracijam strank. »Po preteklih izkušnjah je pred in po večdnevnih zaprtjih opaziti večje število strank, čemur se želimo v trenutnih razmerah izogniti v največji možni meri,« so nam sporočili iz E.Leclerca.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije