V Beltincih napad na Janšo (FOTO)

Levičarski aktivisti s svojimi sporočili udarili tudi v zibki slovenske folklore.
Fotografija: Napis v Beltincih. FOTO: O. B.
Odpri galerijo
Napis v Beltincih. FOTO: O. B.

Na dan, ko obeležujemo dan zmage in dan Evrope, so preko mostu čez potok Črnec, prek vhoda in sten trgovine v Beltincih ter stene pod bankomatom udarili neznanci, ki jih nekateri imajo za vandale, ki uničujejo javno in zasebno premoženje, drugi pa za junake. Njihova tarča je bil ponovno premier Janez Janša.

Sedaj je povsem jasno, da se naperjenost nekaterih nezadovoljnih državljanov nad vladanjem Janše po največjih slovenskih mestih (Ljubljani, Mariboru Kopru ...) očitno seli tudi na obrobje. Nič nenavadnega, saj so nekateri ljudje v demokraciji vedno proti vladajoči strukturi, naj si bo ta leva ali desna; vsekakor pa večino moti uničevanje skupne ali zasebne lastnine ter packanje po zidovih.

Kakor v Mariboru ter v mestu sejmov in penine Gornji Radgoni so tudi v 'zibki slovenske folklore' Beltincih neznanci očitno s pripravljeno šablono izrisali »svojo žalostno podobo«, kot je dejal starejši možakar, ko je na steni trgovine v središču Beltincev zagledal grafite z neprimerno vsebino. Posebej ga je zbodlo sporočilo: 'Smrt janšizmu, svoboda narodu'. Meni, da je težko verjeti, da se bo na takšen način, z vandalskimi dejanji, zgodila 'svoboda'. Neki mladenič pa je povsem drugačnega mnenja, dejal je kratko, da je »to šele začetek«.

Napis v Beltincih. FOTO: O. B.
Napis v Beltincih. FOTO: O. B.


Po nedavnem napadu na mariborski Kulturni center Pekarna, kjer se je neko jutro pojavil grafit s podobo Janeza Janše, se je popoldne na praznik dela nekaj podobnega zgodilo v Gornji Radgoni, ki je sicer bolj kot ne znana po toleranci. Sedaj, znova na praznik, ki ni blizu premierju Janši, pa še sporočilo iz Beltincev ...

Grafite so najverjetneje fotografirali tudi policisti, ki bodo skušali odkriti neznanega storilca, lastniki objektov in lokalna skupnost pa bodo bržkone imeli nekaj stroškov z odstranjevanjem napisanega in prepleskanjem grafitov. Materialna škoda sicer naj ne bi bila velika, a kljub temu ne smemo pozabiti niti na občutke drugih ter nastanek sovraštva med ljudmi, kar sta potrdili tudi razmišljanji dveh Beltinčanov ...

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije