Predstavitvena informacija

Trgovec iz Slovenije svojim zaposlenim omogoča to ugodnost!

HOFER uvaja nov zaposlitveni model, s katerim bodo sodelavke in sodelavci zaposleni za polni delovni čas, povprečno četrtino delovnika pa bodo prosti.
Fotografija: FOTO: HOFER
Odpri galerijo
FOTO: HOFER

Zaposlitveni model »HOFER (po)polni delovni čas« omogoča zaposlitev za polni delovni čas z dogovorjeno krajšo delovno obveznostjo. To pomeni, da bodo HOFERjevi zaposleni delali krajši delovni čas, vendar bodo zaposleni za polni čas, kar pomeni, da jim bodo pripadale pravice zaposlitve za polni delovni čas, štela se jim bo polna pokojninska doba, pripadal pa jim bo tudi polni regres, ki je pri HOFERju v letu 2020 znašal kar 1700 evrov.

Septembra pri trgovcu začenjajo testno fazo novega zaposlitvenega modela, ki presega omejitve zaposlitve za krajši delovni čas ter sodelavkam in sodelavcem ponuja zaposlitev za polni delovni čas (40 ur/teden), pri čemer bodo v povprečju 10 ur lahko ostali doma. V prvo fazo, ki se bo zaključila konec leta 2020, bodo tako testno vključeni zaposleni približno četrtine trgovin in izbranega področja logistike. V tem času bodo ocenjevali vpliv novega modela in odzive zaposlenih ter tako prilagajali procese pilotne faze, ki se začenja 2021 in v katero se bodo lahko vključili drugi zaposleni. Do konca 2021 naj bi bilo v zaposlitveni model »HOFER (po)polni delovni čas« vključenih več kot 1200 zaposlenih v prodaji in logistiki, kar je okoli 75 % vseh zaposlenih na omenjenih področjih.
 

Kaj o novici pravijo zaposleni?

FOTO: HOFER
FOTO: HOFER
»Novico sem sprejel zelo pozitivno,«
pove Samel Šabotić, ki je pri podjetju HOFER zaposlen skoraj desetletje. Opravlja delo prodajalca, zaposlitev v podjetju pa bi priporočal vsakemu, ki od delodajalca pričakuje dobro plačilo, korekten odnos in razgibano delo. 
FOTO: HOFER
FOTO: HOFER



Enakega mnenja je tudi Mojca Pesek, ki prav tako opravlja delo prodajalke, pri podjetju pa je zaposlena dobra štiri leta. »Pri podjetju mi je še posebej všeč krajši delovni čas, saj lahko več časa posvetim otroku. Na delo pa grem dobre volje, saj imam super kolektiv,« je povedala in dodala, da v kolektivu usklajevanje prostih dni ni težava, še posebej pa je navdušena nad ugodnostmi, ki jih ponuja delodajalec.



 

 

Tretja stopnja motivacijskega koncepta

Pri HOFERju se bodo v model »HOFER (po)polni delovni čas« vključili tisti, ki so pri podjetju aktivno zaposleni vsaj dve leti, model pa je tretja stopnja motivacijskega koncepta.

1. leto: Ob vstopu v podjetje zaposleni avtomatsko prejme zaposlitev za nedoločen čas.
2. leto: Po prvem letu začne podjetje zaposlenim plačevati v drugi pokojninski steber.
3. leto: Po drugem letu lahko zaposleni vstopi v model »HOFER (po)polni delovni čas«.
 

Nadpovprečno plačilo ostaja

Zaposleni v prodaji pri HOFERju že tradicionalno prejemajo panožno nadpovprečno plačilo, januarja letos pa so bili v povprečju deležni kar za 18 % višjega plačila. To je bil najvišji enkratni dvig plačila v zgodovini podjetja. Prodajalci tako za četrtino krajši delovnik vseeno prejemajo plačilo, ki je skoraj za tretjino višje od zakonsko določene minimalne plače za polni delovni čas. Za 30 ur dela tako v najvišjem plačilnem razredu prejmejo bruto 1200 evrov.

FOTO: HOFER
FOTO: HOFER

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije