OBČANI NA NOGAH

Ojej, slovnica pa taka!

Je dvojina stvar preteklosti?
Fotografija: Sporna tabla. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Sporna tabla. FOTO: Facebook

LJUBLJANA – Na Dalmatinovi ulici v Ljubljani, ki je bila deležna temeljite prenove, so postavili polnilni mesti za električne avtomobile. Zadeva sploh ne bi bila sporna, če se ne bi na označevalni tabli pojavila slovnična malverzacija prve vrste. Prav na slednjo je s svojim zapisom opozoril komik Vid Valič.

Sporna tabla. FOTO: Facebook
Sporna tabla. FOTO: Facebook

Očitno so napis pozabili poslati k lektorju in tako je na tabli, ki dve mesti namenja polnjenju, zapisano: 2 parkirna mesta namesto 2 parkirni mesti. Odgovorni so očitno pozabili na slovensko slovnično posebnost, ki se ji reče dvojina. Kdo bo odgovarjal za nastalo situacijo, še ni znano, je pa komik zapis nadaljeval v svojem značilnem slogu in v tem duhu tudi sam pozabil na dvojino. Takole je zapisal (besedilo objavljamo nelektorirano):
Valič nad tablo ni bil navdušen. FOTO: Facebook
Valič nad tablo ni bil navdušen. FOTO: Facebook


Evo, s to tablo je Ljubljana dvojino razglasila za preteklost! 

Tisti/a, ki je bil/a zadolžen za to tablo, si je rekel/a: »Tako, dva parkirna mesta so postavljena, zdej rabmo sam še tablo. Dva fanta bodo postavli to tablo, jaz grem pa medtem s kolegom spit dva kozarce vina! Midva se bomo fajn napili in če mi bodo šef al pa nadzornik kej težili, se lahko oba grejo solit, če njim dvema kej ni všeč!«

Če pa se najdejo dva junaki, ki bodo oba skupaj uspeli izruvati to tablo in jo dat na smetišče kamor spada, bodo oba naredili veliko za slovenski jezik! 


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije