Spet se bomo lahko vozili z javnim prevozom

Stekel bo v ponedeljek. 
Fotografija: Avtobusi LPP.  FOTO: Voranc Vogel, Delo
Odpri galerijo
Avtobusi LPP.  FOTO: Voranc Vogel, Delo

Javni potniški promet bo, potem ko ga je vlada s 16. marcem zaradi epidemije koronavirusa začasno prepovedala, v ponedeljek ponovno stekel, so potrdili na infrastrukturnem ministrstvu. Ministrstvo se s ponudniki storitev še dogovarja o ukrepih, ki jih bodo morali spoštovati. Javnosti jih bo ministrstvo predstavilo do konca tedna.

Vlada je odlok o začasni prepovedi in omejitvah javnega prevoza potnikov v Sloveniji zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije novega koronavirusa sprejela sredi marca. Občine so nato v odgovor obiskovalcem in prebivalcem mest ponudile brezplačno parkiranje na javnih površinah, z današnjim tednom pa je parkiranje v mestih ponovno plačljivo.

Vlada je v minulih dneh napovedovala, da bi javni potniški promet lahko sprostili 11. maja, danes so na pristojnem ministrstvu datum potrdili. So pa pojasnili, da se s prevozniki usklajujejo o varnostnih ukrepih, ki jih bodo morali izvajati. Podrobnosti je veliko, ministrstvo pa jih bo predstavilo do konca tedna.
 

Preberite še:

Hrvaški minister razkril, kdaj bodo odprli mejo s Slovenijo
Ali smo se srečali s koronavirusom, bomo lahko kmalu izvedeli vsi (VIDEO)

Na ponovno sprostitev potniškega prometa se že pripravljajo tudi na Slovenskih železnicah (SŽ), kjer bodo ukrepe predstavili v petek.

Prevozniki so sicer ob pojavu koronavirusa v Sloveniji že izvajali nekatere omejitvene ukrepe, avtobusni prevozniki so denimo potnikom vstop dovoljevali le na zadnjih vratih.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije