ODZIV PREMIERJA

Šarec jasen: Vsaka takšna stvar državi vedno škodi

Premier se je odzval na poziv predsednika republike Boruta Pahorja, naj zaradi zaostritve odnosa med Sovo in Knovsom skliče svet za nacionalno varnost. 
Fotografija: Marjan Šarec, predsednik vlade. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Marjan Šarec, predsednik vlade. FOTO: Jože Suhadolnik

Premier Marjan Šarec se je v izjavi za medije odzval na poziv predsednika republike Boruta Pahorja, naj zaradi zaostritve odnosa med Sovo in Knovsom skliče svet za nacionalno varnost (Snav). Kot je dejal, je predlog »že iz spoštovanja do institucije predsednika republike vreden razmisleka«.

Kot je premier povedal, je »dogajanje burno zaradi tistih, ki ga ustvarjajo takega. Če bi vsi delali svoje delo, kot je potrebno, ne bi bilo nobenih težav. Če nekateri prekoračujejo svoja pooblastila in spolitizirajo določen organ, potem se pa dogajajo stvari.«



Hkrati je zatrdil, da na njegovi strani in v Sovi niso spodbujali konfliktov. S tem se je odzval na zapise predsednika komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) Mateja Tonina, ki je očital državnemu sekretarju v kabinetu predsednika vlade Damirju Črnčecu, da je zlorabil Sovo, da je lansiral lažno novico, katere cilj je diskreditacija njega in Knovsa. Obenem je Tonin dodal, da je oslabljen Knovs v interesu Marjana Šarca, vendar nevarnost za demokracijo.

Preberite še: Sova zaradi izdaje tajnih podatkov ovadila predsednika NSi

Šarec je dejal, da je to, kar je zapisal Tonin, »lahko do neke mere žaljivo« in »popolnoma deplasirano«.
Matej Tonin. FOTO: Blaž Samec
Matej Tonin. FOTO: Blaž Samec

Na vprašanje, ali lahko dogajanje škoduje Sloveniji v postopku pred Sodiščem EU, je Šarec dejal, da koristi gotovo ne. »Vsaka takšna stvar državi vedno škodi.«

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije