VREMENSKI PREOBRAT

Prihajata ohladitev in sneg: preverite, kje ga bo največ

Temperature se bodo ponekod spustile pod ledišče.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: PU Novo mesto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: PU Novo mesto

Vikend se bo začel z relativno lepim, predvsem suhim vremenom, temperature se bodo čez dan povzpele tudi do 20 stopinj Celzija. A že v nedeljo nas čaka preobrat. Dnevne temperature se bodo znižale za najmanj polovico (izjema je Obala), živo srebro se ne bo povzpelo niti do skale 10 stopinj Celzija (v jugovzhodni Sloveniji jih bodo po napovedih izmerili 13).

A nizke temperature niso edino, kar nas čaka. »V nedeljo bo zasnežilo gorske prelaze, predvidoma bo snežilo tudi v nekaterih alpskih dolinah,« napovedujejo vremenoslovci Agencije RS za okolje (Arso). Za zanimivost so dodali, da je bilo zadnje oktobrsko sneženje v Ratečah zabeleženo leta 2012, rekord pa daljnega leta 1970, ko je zapadlo kar 34 centimetrov snega.


V prihodnjem tednu nas čaka nekaj padavin, najhladneje bo v torek, ko se bodo v severozahodni Slovenije temperature spustila celo dve stopinje pod ledišče. Na srečo le za ta dan, saj v naslednjih dneh sledijo blažja otoplitev in temperature do 15, ob morju pa do 17 stopinj Celzija.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije