TEKMOVANJE

Pri šestih stopinjah v Blejsko jezero

Bled se kot eno najlepših prizorišč vrača na koledar tekmovanj. Mednarodne zveze zimskega plavanja (IWSA).
Fotografija: Od 31. januarja do 3. februarja bo potekal mednarodni svetovni pokal v zimskem plavanju. Foto: Turizem Bled
Odpri galerijo
Od 31. januarja do 3. februarja bo potekal mednarodni svetovni pokal v zimskem plavanju. Foto: Turizem Bled

Od 31. januarja do 3. februarja bo v Mali Zaki potekal mednarodni svetovni pokal v zimskem plavanju 2019, ki bo hkrati uvod v IWSA svetovno prvenstvo v zimskem plavanju 2020, ki ga bo prav tako gostil Bled. Tekmovalno prizorišče je Olimpijski veslaški center, ki je bil obnovljen leta 2010 ter ima odlično in takim tekmovanjem primerno infrastrukturo s stalnimi objekti.

Cilj IWSA je združiti posameznike in klube, ki so vključeni v zimsko plavanje, in širiti informacije o pozitivnih učinkih plavanja v mrzli oziroma ledeni vodi. Po svetu vsako leto organizirajo več kot 10 dogodkov, vključno s petimi svetovnimi pokali IWSA, na vsaki dve leti poteka tudi svetovno prvenstvo.


Dogodek ne bo zanimiv le zaradi čudovite lokacije, ampak tudi zaradi programa tekmovanja. Poleg netekmovalnih disciplin (osnovnega skoka v Blejsko jezero ter 25 m in 50 m prostega plavanja brez merjenja časa) bodo udeleženci tekmovali v 13 različnih disciplinah. Discipline, ki se bodo izvajale v 25-metrskem bazenu na jezeru, so: 25 m prosto, prsno, delfin, 50 m prosto in prsno, 100 m prosto in prsno ter 200 m prosto in prsno. Za tiste najbolj pripravljene bosta na voljo tudi dve dolžini daljinskega plavanja, in sicer na 450 in 1000 m, ki pa bosta potekali zunaj bazena po točno določeni progi. Tekmovanja se bodo zvrstila od petka do nedelje.

Bled se kot eno najlepših prizorišč vrača na koledar tekmovanj zimskega plavanja. Foto: Turizem Bled
Bled se kot eno najlepših prizorišč vrača na koledar tekmovanj zimskega plavanja. Foto: Turizem Bled

Dogodka se bodo udeležili tekmovalci Češke, Danske, Latvije, Slovaške, Finske, Estonije, Avstrije, Rusije, Norveške, Gruzije, Španije, Velike Britanije, ZDA in Čila. Vse dodatne informacije so na voljo na uradni spletni strani https://winterswimming-bled.com/. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije