ZA SKUPNO MIZO

Popovič in Bržan nista vedela, kaj ju čaka

Objavljeno 05. februar 2019 15.02 | Posodobljeno 05. februar 2019 15.59 | Piše: STA, T. V.

Te dni bo znana odločitev sodišča o Popovičevi pritožbi.

Boris Popovič trdi, da bo odločitev sodišča spoštoval. FOTO: Jože Suhadolnik
KOPER – Na povabilo aktivista Joshue Andreja Brillyja sta se na novinarski konferenci v Kopru srečala sedanji in prejšnji koprski župan, Aleš Bržan in Boris Popovič.

Kot je pojasnil Brilly, je čutil, da mora nekaj narediti, zato je oba pozval, naj skupaj delata v dobrobit Kopra in razvoj občine. Brilly je v vabilu na dogodek med drugim zapisal, da bodo na njem »racionalno ugotovili, ali je Boris Popovič dober ali slab človek«. V nagovoru je omenil tudi županskega kandidata Gašparja Gašparja Mišiča, nekdaj Popovičevega sodelavca, s katerim pa se je razšel in zdaj sodeluje z Bržanom. »Vse tri potrebujemo, da naredimo to igro perfektno. Prestopite in zmagajte skupaj za Koper,« jih je pozval Brilly.

Vsak ima drugačno vizijo

Tako Popovič kot Bržan, ki sta se odzvala povabilu Brillyja, sta sicer povedala, da nista vedela, kaj ju danes čaka. »Imamo probleme, saj želimo živeti še bolje kot doslej. Vedno sem želel najboljše za koprsko občino, bal sem se le zaostajanja v razvoju ali capljanja na mestu. Vendar ima vsak od nas drugačno vizijo. Za razvoj naše občine sem vedno pripravljen sodelovati,« je dejal Popovič, ki ga je Bržan na lanskih lokalnih volitvah tesno porazil.

Bržan pa je poudaril, da je sam vedno gradil na sodelovanju, vendar je za dobrobit in razvoj občine potrebnih več ljudi kot le trije, potrebni so vsi svetniki. »Vendar se tu ne sprašujemo, ali je kdo dober ali slab človek, pač pa, ali je dober ali slab župan,« je še dejal Bržan.

Spoštoval bo odločitev

Prav te dni bo sicer znana odločitev upravnega sodišča v zvezi s Popovičevo pritožbo na izid lokalnih volitev. »Želel sem samo, da se vse glasove še enkrat prešteje, saj je bil izid zelo tesen. Vsekakor pa bom spoštoval odločitev sodišča,« je dejal Popovič. Kot je še povedal, se zdaj spet posveča predvsem delu v svojem podjetju.

Organizator dogodka Brilly sicer v središču Kopra vodi Center Obilja, kjer ljudje trgujejo s posebno valuto, imenovano vibe. Z njo sami po lastni želji določijo vrednost izdelkom ali znanju, ki ga hočejo izmenjati z drugimi.


 
Deli s prijatelji