SARS-COV-2

Poglejte širjenje virusa v 58 sekundah, prav neverjetno (VIDEO)

Lažje si predstavljamo širjenje okužb v zgoščenem časovnem sosledju.
Fotografija: Virus se hitro širi. FOTO: Nexu Science Communication Via Reuters
Odpri galerijo
Virus se hitro širi. FOTO: Nexu Science Communication Via Reuters

Virus, ki povzroča okuženost in bolezen covid 19, se še naprej v Sloveniji in svetu. Včasih je nepredstavljivo, kako hitro se lahko ta prenaša s človeka na človeka. Pri slovenskem sledilniku covida so pripravili zanimivo animacijo, ki daje dober vpogled v širjenje.

»Kako je videti širjenje COVID-19, če dogodke strnemo v 58 sekund?  Nova animacija prikazuje širjenje oz. razpršenost okužb s COVID-19, glede na gostoto poselitve,« so zapisali (nelektorirano).
 

Od februarja do septembra v 58 sekundah

Pri tem so dodali, da nekatere pojave lahko razumemo bolje, če jih prikažemo v zgoščenem časovnem sosledju (animacija prikazuje širjenje oz. razpršenost okužb, pri čemer je dogajanje od februarja do septembra 2020 strnjeno v 58 sekund) glede na gostoto poselitve (na začetku animacije v zeleno-rumeni barvni skali).

»Z rdečimi pikami so ponazorjeni individualni (!) potrjeni primeri po občinah (lokacije znotraj njih so izbrane naključno!), dodani pa so tudi prikazi okužb v ustanovah, kot so domovi starejših občanov, vrtci, osnovne in srednje šole ter vnosi iz tujine.«

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije