OBLETNICA

Po 50 letih spet prvič skupaj

Veselo srečanje sošolcev in obujanje spominov. Pozdravil jih je tudi župan.
Fotografija: Glavni organizatorji Franc Jenko, Ciril Kozjek in Milan Bolka (z leve)
Odpri galerijo
Glavni organizatorji Franc Jenko, Ciril Kozjek in Milan Bolka (z leve)

ŠENČUR – V Športnem parku Voklo v občini Šenčur so se pred dnevi prvič po 50 letih srečali in poveselili nekdanji sošolci, ki so uspešno končali avtomehanično šolo v Škofji Loki leta 1969. Takrat so krenili vsak po svoji poti. Kot je povedal Milan Bolka iz Vopovelj, je v enem mesecu s pomočjo sošolca in danes šenčurskega župana Cirila Kozjeka našel vse sošolce in jim poslal vabilo za srečanje po 50 letih. Odzvalo se jih je 21 od 32, šest jih je pokojnih, nekaj pa se jih je opravičilo. Njihova razredničarka je bila Justina Juvan, ravnatelj pa Alojz Malovrh.

Veselo snidenje FOTOGRAFIJI: Janez Kuhar
Veselo snidenje FOTOGRAFIJI: Janez Kuhar
Po šolanju so odšli na služenje vojaškega roka. Kot so povedali, se večina še dobro spominja, kaj so imeli v zagovoru za diplomsko nalogo, praktični del izpita pa so opravili v starih Transturistovih delavnicah, kjer v Škofji Loki danes stoji Petrolova bencinska črpalka. »V začetku letošnjega leta sem dal pobudo, da bi se ob 50-letnici prvič srečali vsi sošolci,« je povedal organizator Milan Bolka. Odziv je bil presenetljivo dober. Ignac Bajželj iz Zadrage, občina Naklo, je bil vesel, da so se prvič srečali, za kar se je zahvalil Milanu Bolki, Cirilu Kozjeku in Francu Jenku. Nad srečanjem je bil navdušen tudi Janez Kuralt iz Spodnjih Gorij. Kot je povedal, se je po obrtni šoli v Škofji Loki odločil za odhod v tujino, kjer je živel z družino vse do upokojitve.

Prijateljske stike je vsa leta ohranil z Milanom Bolkom. Srečanje v Športnem parku je potekalo v sproščenem vzdušju, polnem zanimivih anekdot. Oživeli so mladostni spomini, ki so polepšali pozno popoldansko druženje. Sklenili so, da se bodo znova srečali čez dve leti, ko jih bo večina praznovala 70. rojstni dan.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije