Obisk pošt s ponedeljkom drugačen

Še vedno veljajo preventivni varnostni ukrepi za preprečevanje širjenja novega koronavirusa.
Fotografija: S poštarjem boste morali biti še vedno na primerni razdalji. FOTO: Roman Šipić, Delo
Odpri galerijo
S poštarjem boste morali biti še vedno na primerni razdalji. FOTO: Roman Šipić, Delo

Pošta Slovenije bo glede na sproščanje ukrepov na ravni države pričela tudi v poštnem prometu postopno vzpostavljati običajno poslovanje. Tako bodo z začetkom prihodnjega tedna pošte med tednom ponovno poslovale po običajnem delovnem času, vročanje vseh vrst poštnih pošiljk pa bo ponovno potekalo na običajni način, a še vedno brez fizičnega kontakta med pismonošem in naslovnikom. Pri Pošti Slovenija dodajajo, da bodo še naprej podrobno spremljali razvoj dogodkov v prihodnjih mesecih v Sloveniji in tujini ter procese dela prilagajali danim razmeram.

Nekatere pošte še vedno zaprte

V ponedeljek, 11. maja, bodo pošte ponovno začele poslovati po običajnem delovnem času med tednom, ob sobotah pa bodo še naprej zaprte.

Še vedno pa ostajajo zaprte pošte 1114 Ljubljana (Univerzitetni klinični center Ljubljana), 2114 Maribor (Univerzitetni klinični center Maribor) ter 4210 Brnik (letališče Brnik).

Zaprti ostajata tudi dežurni pošti na Pražakovi 3 v Ljubljani in Zagrebški c. 106 v Mariboru. Prav tako ostaja zaprtih pet pogodbenih pošt, delovni časi nekaterih pogodbenih pošt pa še ostajajo prilagojeni.

Vse vrste poštnih pošiljk se ponovno vročajo na običajen način, pri čemer pa je treba upoštevati, da se pošiljke vročajo brez fizičnega kontakta med pismonošem in naslovnikom z upoštevanjem ustrezne varnostne razdalje (najmanj 1,5 metra). Naslovniki bodo morali pri nekaterih pošiljkah ponovno potrditi prevzem pošiljk. Pismonoši bodo pošiljke še vedno vročali na prostem, da ne bodo vstopali v skupne prostore strank (npr. v stanovanjske bloke in do vrat naslovnika).

Strogi higienski ukrepi

Kljub postopnemu sproščanju nekaterih ukrepov še vedno veljajo preventivni varnostni ukrepi za zagotavljanje preprečevanja možnosti okužb s koronavirusom. Ob tem izpostavljajo strogo upoštevanje vsakodnevnih preventivnih ukrepov zaposlenih in strank (higiena rok, higiena kašlja ...), uporabo dezinfekcijskih in razkuževalnih sredstev ter zagotavljanje minimalne varnostne razdalje med delovnimi mesti oz. osebami. Če minimalne varnostne razdalje med zaposlenimi ni mogoče zagotoviti, je obvezna uporaba zaščitne maske. Prav tako še vedno veljajo navodila in protokoli za ohranjanje zdravja zaposlenih na okencih, dostavljavcev ter vseh drugih ter režim posamičnega vstopa na pošte.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije